'Folkemusik i verdensklasse': Dreamers' Circus bliver Årets P2 Kunstner 2023

Trioen Dreamers' Circus er netop afsløret som P2 Kunstner 2023 – og i det hele taget bliver 2023 folkemusikkens år på P2.

  • Dreamers' Circus bliver her udnævnt til 'P2 Kunstner 2023' af redaktionschef Uffe Borgwardt fra P2. (Foto: © Søren Krabbe)
  • Dreamers' Circus modtog udnævnelsen ved DMA Folk på spillestedet Gimle i Roskilde, hvor de også spillede. (Foto: © Søren Krabbe)
1 / 2

Foran et feststemt publikum på spillestedet Gimle i Roskilde blev trioen Dreamers' Circus lørdag aften udnævnt til Årets P2 Kunstner 2023.

- Et folkemusikensemble i verdensklasse, kaldte P2’s redaktionschef Uffe Borgwardt trioen, da han gik på scenen og overrakte prisen.

Gennem hele 2023 vil P2 følge Dreamers' Circus, og der er allerede både flere koncerttransmissioner og et nyt folkemusikprogram på P2 på vej. Og det betyder meget for de tre musikere i ensemblet, Rune Tonsgaard Sørensen, Nikolaj Busk og Ale Carr:

- Vi ser det som en vigtig anerkendelse at blive P2-kunstnere, ikke kun for vores trio, men for hele vores genre - folkemusikken. Stor respekt til DR og P2 for, at de kigger i folkemusikkens retning og vil være med til at tage ansvar for at løfte vores fælles kulturarv, som for os er en levende, nutidig tradition i konstant bevægelse. Vi glæder os meget til at give lytterne et dybere indblik i vores musik, lyder det fra trioen.

Folkevognen sætter kursen

Afsløringen fandt sted til folkemusikfesten DMA Roots, og med udnævnelsen af Dreamers' Circus til Årets P2 Kunstner sætter P2 an til et 2023 hvor folkemusikken kommer til at fylde mere på kanalen.

- På P2 er vi nysgerrige på Dreamers' Circus’ projekt med at folde folkemusikken ud og afsøge dens muligheder, siger P2’s redaktionschef Uffe Borgwardt og tilføjer:

- Derfor laver vi i 2023 et radioprogram, vi kalder 'Folkevognen', hvor vi kigger ind i det sprudlende vækstlag i folkemusikmiljøet, der tydeligt tager folkemusikken til sig. Det er blevet cool at gå til dansebal eller lade livemusikken til et bryllup være folkemusik. Musikken finder nye former, og det er ikke alene dansemusik - men nu også koncertmusik. Særligt de yngre generationer af folkemusikere udvikler i disse år musik, der står på skuldrene af folkesjæl og kultur, og kombinerer fænomenale musikerkompetencer med nysgerrighed på genreblandinger.

Programmet 'Folkevognen' vil blandt andet følge Dreamers' Circus, og lade dem guide P2’s lyttere og brugere ind i folkemusikkens sprudlende verden. - Med det som afsæt vil 'Folkevognen' også kigge på de nordiske traditioner og videre ud i verden, da vi mange steder fra kan vælge den del af folkemusikken, der vil tilfredsstille P2-lytternes præferencer, fortæller Uffe Borgwardt videre.

Musikalske opdagelsesrejsende

De tre musikere i Dreamers Circus har spillet sammen siden 2009, og har en baggrund indenfor både folkemusik, jazz og klassisk - og det kan høres! De er ”grænse- og genreløse musikalske opdagelsesrejsende”, som det lyder i den officielle motivation fra P2. Siden trioen begyndte at spille sammen, har karrieren taget fart, og i dag har de et omfattende internationalt virke, med bl.a. mange koncerter i USA. De udgiver albums, de udgiver noder, de har indspillet børnesange med DR Børnekoret og medvirker i øvrigt også til DR Pigekorets Jul i december. Der er gang i den hos Dreamers Circus – og du kan følge alle deres aktiviteter på P2 i 2023.