Forbedring af sendeforhold kan give en kort DAB-radiopause

DR forbedrer DAB-sendenettet, og din DAB-radio kan blive sat på pause. I mellemtiden kan du høre DR’s radiokanaler på andre måder.

DR er ved at forbedre DAB-sendenettet. Det kan betyde, at flere radiokanaler går dårligt igennem. FM-radio, DR's radioapp og dr.dk/radio bliver ikke påvirket af ændringerne og kan benyttes i stedet for DAB-radioen. (Foto: Jacob Schou Nielsen © Scanpix)

Bor du i områderne omkring Nakskov og Fredericia kan det være, at du over et par dage oplever, at flere radiokanaler går dårligt igennem. Det skyldes, at DR er i gang med at forbedre det såkaldte DAB-sendenet, så du som lytter får en endnu bedre lytte-oplevelse.

Særligt områderne omkring senderne i Nakskov og Snoghøj nær Fredericia vil blive berørt. Det skyldes, at der i disse områder bliver installeret helt nye antenner. Der vil derfor være begrænset til ingen dækning på DR’s DAB-kanaler i følgende tidsrum:

Snoghøj: Fra den 27/11-2019 09:00 til 28/11-2019 17:00

Nakskov: Fra den 2/12-2019 09:00 til 5/12-2019 17:00

Om forbedringen af sendenettet

Det er politisk besluttet, at du som lytter skal have en ligeså god lytte-oplevelse på det såkaldte DAB-sendenet, som du får, når du tænder for den mere gammeldags FM-radio. Derfor er DR i gang med at forbedre DAB-sendenettet, som er det sendenet, du bruger, hvis du hører P1, P2, P3, P4, P5, P6, P7 eller P8 via din DAB-radio.

Udover etablering af helt nye sendepositioner, bliver der også lavet forbedringer på eksisterende sendestationer andre steder i landet. Mens forbedringerne bliver lavet, kan du som lytter opleve, at DR’s DAB-kanaler i perioder går enten dårligt eller slet igennem.

Facebook
Twitter