Forfatter-programmer med Mick Øgendahl får en gulddelfin i Cannes

Programserien ’Øgendahl og de store forfattere’ er blevet hædret i Frankrig. Samtidig går DR nu i gang med forberedelserne til en sæson 2, hvor man kan lære flere danske forfattere at kende.

  • Mick Øgendahl med Gulddelfinen i Cannes. Foto: Marlene Øgendahl. (Foto: © Dr)
  • Mick Øgendahl så blandt andet nærmere på Tove Ditlevsens forfatterskab i programserien. Hun blev spillet af Ditte Gråbøl. (Foto: © DR Kultur)
  • Programserien 'Øgendahl og de store forfattere' modtog torsdag en gulddelfin i Cannes. Her er det seriens tilrettelægger Martin Sundstrøm, vært Mick Øgendahl og klipper Johannes Fonnesberg. (Foto: © Marlene Øgendahl)
  • Holdet bag 'Øgendahl og de store forfattere': Klipper Johannes Fonnesbech, producent Betina Leth, vært Mick Øgendahl, redaktør Martin Sundstrøm og producent Søren Bjørn. (Foto: © Marlene Øgendahl)
1 / 4

Mick Øgendahls programserie på DR1 om de store, danske forfattere kan nu kalde sig ”internationalt prisbelønnet”. Da der torsdag aften blev uddelt såkaldt Dauphin d’Or-priser ved Cannes Corporate Media & TV Awards i Frankrig, hentede ’Øgendahl og de store forfattere’ en gulddelfin for at være ’Bedste dokudrama’.

Mick Øgendahl var guide i programserien, som DR1 sendte i maj og juni i år. Her åbnede Øgendahl dørene til forfatternes verden i en serie, der gav seerne mulighed for at lære danske forfattere som Tove Ditlevsen, Dan Turèll, Johannes V. Jensen, Herman Bang, H. C. Andersen og Karen Blixen bedre at kende.

Gulddelfinen i Cannes kommer, ovenpå at DR Skole for nyligt besluttede at omdanne ’Øgendahl og de store forfattere’ til undervisningsmateriale for skolernes ældste klasser.

”Jeg kan ikke få armene ned. Først en kæmpe anerkendelse fra den danske lærerstand, som nu vil bruge det som undervisningsmateriale – og nu udlandet. Den kvalitet, jeg kunne se i formatet inden programmerne blev lavet, er nu blevet bekræftet endnu engang. Det er dejligt, når en original og uortodoks tilgang til stoffet kan brænde så meget igennem. Så er missionen lykkedes til fulde,” siger Mick Øgendahl.

Seriens redaktør, Martin Sundstrøm, kalder det ”en enorm opmuntring at få en tv-pris i Cannes” – ovenikøbet for en serie, der leger med et eksperimenterende format som dokudrama. Og for hans vedkommende er det ikke første gang, at han får en delfin i Cannes. Han har også tidligere fået de afsnit om Niels Bohr og Ole Rømer i DR K-serien ’Store danske videnskabsfolk’.

Nye afsnit på vej

Samtidig med at ’Øgendahl og de store forfattere’ nu har fået en pris i Frankrig, er DR klar til at løfte sløret for, at der arbejdes med planer om en sæson 2.

”Det er klart, at den succes, vi har oplevet med forfatterserien i forhold til at få folk, der normalt ikke ville tænde for et litteraturprogram, kalder på en opfølger. Derfor går vi inden længe i gang med forberedelserne til en sæson 2, som vi håber, vi kan vise på DR1 i efteråret 2019,” siger redaktionschef Mette Offenberg fra DR Kultur, Børn og Unge.

Når tv-købmænd fra hele verden i næste måned mødes til MIPCOM-messe i Frankrig, har ’Øgendahl og de store forfattere’ udsigt til at komme endnu en tur til Cannes. Her forsøger DR Salg at få programformatet afsat internationalt til tv-stationer og produktionsselskaber.