Formiddagsvært fra P4 får plads i sportens Hall of Fame

Lotte Friis fra 'Formiddag på 4'eren', der har en fortid som professionel svømmer, blev lørdag aften udnævnt som årets medlem af sportens Hall of Fame.

Lotte Friis fra P4 studerer her busten af sig selv, mens DR's sportsvært Tina Müller ser til ude til venstre. (Foto: Lars Møller © Lars Moeller)

Formiddagsværten på P4, Lotte Friis, får fremover plads i sportens Hall of Fame, som er et æresgalleri med danskere, der har gjort en fremtrædende indsats inden for deres idrætsgren.

Lotte Friis blev optaget lørdag aften som medlem nummer 34 i forbindelse med DR’s store ’Sport 2018’-show i Herning. Her var hun også med til afsløringen af busten af sig selv, som kommer til at stå i Idrættens Hus i Brøndby, hvor man kan besøge galleriet på alle hverdage.

Det var racerkøreren Tom Kristensen, som selv blev optaget i Hall of Fame i fjor, som overrakte Lotte Friis beskeden, som hun i udsendelsen forklarede, at hun var meget overrasket over.

Gunnar 'Nu' er der også

Blandt de mange andre, hun nu kommer til at ”stå iblandt” i galleriet er for eksempel badmintonspilleren Morten Frost, speedwaykøreren Ole Olsen, fodboldspilleren Allan Simonsen og også en tidligere DR-kollega – nemlig den mangeårige sportskommentator Gunnar ’Nu’ Hansen, som blev optaget i 1993, hvor han døde den 5. januar.

DR-værten får nu ikke pladsen for sin indsats i radioen, men derimod for sin indsats som professionel topsvømmer. Hun har både OL-bronze fra 2008 i 800 meter fri, verdensrekord på 1500-meteren, VM-guld og sølv fra 2009 og 2011 og to EM-guldmedaljer fra 2010 i bagagen, og det var blandt de væsentlige grunde til, at hun nu får hæderspladsen.

Den 1. marts er det et år siden, at Lotte Friis startede i DR, hvor hun kan høres mandag til fredag i ’Formiddag på 4’eren’ sammen med Kasper Harboe.

Facebook
Twitter