Fra opvasker over hotelkonge til prisvinder

DR sikrede sig Grand Prix og en stribe andre fine placeringer, da MCA Awards 2009 blev uddelt lørdag aften i København.

Enan Galaly startede med at sove i en telefonboks, og i dag er han hotelkonge, Ridder af Dannebrog og god ven af Kongehuset. Programmet om ham vandt lørdag Grand Prix ved MCA Awards 2009. (Foto: Foto fra udsendelsen)

DR1’s program om hotelmanden Enan Galaly, der kom fra Ægypten til Danmark uden en klink på lommen og er endt med at være en af landets rigeste mænd, sikrede sig lørdag aften hovedprisen ’Grand Prix’ og prisen for årets bedste dokumentar, da der blev uddelt MCA Awards 2009 på Folketeatret i København.

MCA er foreningen for tv-, video, film- og multimediekommunikation, og den holder hvert år en prisfest, hvor de bedste video- og multimedieproduktioner bliver kåret.

Det er journalist Sofia Fromberg fra DR Aktualitet, der har produceret programmet, som 672.000 seere for øvrigt fulgte, da det senest blev vist på DR1 den 10. februar i år.

DR hentede også sølvprisen i kategorien ’Bedste dokumentar’, idet redaktør Else Bro Thuestad fra DR Aktualitet fik andenprisen for DR2-programmet ’En perfekt dag’, der handler om ældres kærligheds- og sexliv.

Bedste og næstbedste undervisningsprogram

I kategorien ’Bedste undervisningsprogram’ sikrede DR sig ligeledes både hovedprisen og andenprisen. Guldet gik til programserien ’Iværksætterne - når bundlinjen bløder’, som redaktionsleder Dorthe Gad Thuemoes fra DR Aktualitet har stået i spidsen for. DR2-serien, der blev sendt i 2008, går tæt på de helt almindelige iværksættere og de udfordringer, de til dagligt kæmper med.

Sølvet i undervisningskategorien gik til DR1-programmet Gepetto News’ antimobbekampagne. I forbindelse med kampagnen ’Sammen mod mobning’, som projektleder Niels Hagen Rasmussen fra DR Aktualitet har stået i spidsen for, gik DRs hold bag Gepetto News til kamp mod mobning og medløbere. Det skete med fem små film, der forsøgte at stoppe mobbere i aktion og samtidig medvirkede sangere som Lizzie, Bryan Rice, Ida Corr og Al Agami i musikvideoen ’Stop mobning nu’. Mobbekampagnen fik også prisen for ’Den mest fantasifulde film’.

Sejr i nyhedskategorien

Endelig sikrede DR sig også guldet i kategorien ’Bedste broadcastinformation’ for ’21 Søndag’ den 31. august sidste år og mere specifikt for et indslag om bostedet Markusholm på Fyn, og hvordan det flød med stoffer. Helt præcist var det Jesper Schwartz fra DR Nyheder, der modtog prisen for sin tekniske indsats på indslaget.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter