Fra talenthold til MGP-vært: Kender du Anna Lin?

Som kommende vært på ’Kender Du Typen’ og ’MGP 2021’ er Anna Lin trådt frem blandt værterne på DR1.

24-årige Anna Lin er den nye vært på ’Kender du Typen’ og ’MGP 2021’. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Når de otte sange skal præsenteres til MGP på lørdag, eller Anne Glad og Flemming Møldrup snart skal guides rundt og ’kende typen’ i et fremmed hjem, bliver det et nyt ansigt, som møder seerne.

Børn og forældre vil måske kende hende fra ’Ultra Nyt’, hvor hun siden 2018 har formidlet nyheder i børnehøjde. Anna Lin er ny vært på programmerne, og hun glæder sig meget.

- Det er helt klart en drøm, der går i opfyldelse. Sjovt nok siger mine venner, at deres forældre nu endeligt forstår, hvad det er, jeg laver. Det er jo ikke alle, der ser børne-tv, men nu er de helt oppe at køre over at kende den kommende vært på ’Kender Du Typen’, siger Anna Lin.

Kom igennem nåleøjet

Den 24-årige vært begyndte i DR i 2017 på ’Talentholdet’, som er et toårigt udviklingsforløb, der blandt andre har opfostret værter og mediefolk som for eksempel Frederik Cilius fra blandt andet ’Den klassiske musikquiz’ og Maria Fantino fra ’Curlingklubben’ på P3. Anna Lin søgte ind på uddannelsen for at udfordre sig selv og for at prøve medieverdenen af. Efter en hård optagelsesproces kunne hun officielt kalde sig for et DR-talent.

- Jeg røg helt på røven, da jeg kom ind. Det var virkeligt et nåleøje, man skulle igennem, og da jeg fik at vide, at jeg var en af de fire, som var blevet optaget, følte jeg, at jeg kunne klare alt, siger hun.

I løbet af tiden på Talentholdet fik Anna Lin blandt andet prøvet kræfter med radio på P3, idéudvikling til diverse programmer og rollen som reporter. Som nystartet talent kommer man vidt omkring i DR, og der blev i den grad eksperimenteret.

- Jeg husker særligt, at vi på et tidspunkt skulle lave noget satireradio, hvor vi lavede et program, der var så dårligt, at jeg tror, det må være det værste, der nogensinde er blevet sagt i DR´s mikrofoner. Jeg kan dog se nu, at det at turde at lave noget lort var en vigtig lektie, siger Anna Lin.

At lege nyhederne ind

Mens hun gik på Talentholdet fik Anna Lin interesse for rollen som TV-vært, og efter at have været reporter på ’Ultra Nyt’ blev hun i 2018 vært på programmet. Anna Lin blev hurtigt opmærksom på, hvad der fungerer og ikke fungerer, når man står foran kameraet.

- Børn og unge har den vildeste bullshit-detektor. De kan virkeligt nemt gennemskue, hvis man prøver at være noget, man ikke er. Så jeg lærte ret hurtigt, at det at være autentisk, at være sig selv og at være umiddelbar var vigtigt, når man laver børnefjernsyn, siger hun.

’Ultra Nyt’ har fået en varm modtagelse af både børn og voksne, og blandt andet modtog programmet i 2019 UNICEF-prisen for at have ydet en særlig bemærkelsesværdig indsats for børn. Rosen lyder særligt for den måde, som programmet formår at blande nyheder og underholdning.

- Noget af det, jeg har kæmpet meget for, er, at det hele ikke behøver at blive bygget op som traditionelle nyhedsindslag. Jeg bruger mig selv i formidlingen og gør ting, som man ikke må i TV-Avisen. Det skal først og fremmest være god underholdning, hvor nyheden så bliver leget ind, siger Anna Lin.

Fra sengekant til scenekant

Et af de nyeste skud på stammen, når det kommer til Anna Lins værtskaber, er ’Under Dynen med Anna Lin’ på DR Ultra, som er et alternativt seksualundervisningsprogram, hvor værten har brugt sig selv som udgangspunktet for formidlingen.

- Jeg har tænkt rigtigt meget over, hvordan jeg gerne ville have haft de her emner leveret, da jeg var 12-13-14 år gammel. Det skal jo hverken lyde som en biologitime, eller som om vi promoverer sex. Det handler om at bevare en vis seriøsitet, samtidig med at vi skal være undersøgende og nysgerrige.

Anna Lin har i mange år været fan af ’MGP’. I år får hun selv lov til at være vært på det store show i selskab med Jacob Riising. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

På lørdag skal Anna Lin også være vært på MGP 2021, hvilket hun glæder sig meget til.

- ’MGP er bare drømmejobbet. Det bliver den vildeste fest. At få lov til at være vært på showet og være den, der holder festen sammen med Jacob Riising, er virkeligt en drøm, der går i opfyldelse, siger hun og fortsætter:

- Det er en ny måde at være vært på. Jeg har været vant til at freestyle en del, men til sådan et show handler det om at kende alle de steder, ens fødder skal stå, at vide hvordan man skal bevæge sine arme og at huske alle de ting, der skal siges og synges. Man skal kende manuskriptet så godt, at der er overskud til glimt i øjet og et stort smil.

Underholdning for hele familien

Som det nyeste skud på stammen kan Anna Lin også kalde sig vært på ’Kender Du Typen’, efter Mads Steffensen stoppede ved DR. Det er store sko at udfylde, men værten glæder sig til at komme i gang med programmet. Og ikke mindst til at grine med Anne Glad og Flemming Møldrup.

- Det er en kæmpestor ære at skulle være en del af den historie, som ’Kender Du Typen’ har bag sig. Mads og jeg er meget forskellige, og det er nervepirrende at skulle tage over for en vært, der er så elsket og dygtig til sit arbejde, men det er også en spændende opgave, at der er så meget på spil, mens jeg samtidigt selv er så ny i DR, siger hun.

Med det nye værtskab går Anna Lin fra at formidle til børn og unge til nu at skulle underholde hele familien. Det kommer dog ikke til at kræve nogen større forandring, forklarer hun.

- Jeg har hele tiden været mig selv som vært, så jeg er ikke bange for, at jeg skal gå ind at ændre på min måde at opføre mig eller snakke på. Jeg har aldrig tænkt på mig selv som en børnevært, for jeg har altid bare været mig, siger hun og afslutter:

- Uanset om man møder mig på gaden eller ser mig i fjernsynet, vil jeg gerne have, at man kan mærke, at jeg er mig selv. Og det ville jeg ikke kunne, hvis jeg tog en maske på. Det betyder ikke, at jeg skal fylde en masse, eller at det skal handle om mig. Det handler bare om at hvile i sig selv.

’MGP 2021’ bliver sendt på lørdag den 27. februar klokken 19.00 på DR1 og DRTV.

Mød Anna Lin i nogle af de programmer, hun har lavet hidtil:

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter