Frankrig skal se dansk julekalender i juleferien

Også Island har købt DR-julekalendere, og samtidig er der lige nu stor interesse fra udlandet for at få ’Den Anden Verden’ til gennemsyn.

'Tidsrejsen', som DR1 viste i december 2014, vises i Frankrig og Tyskland i denne tid. (Foto: Søren Bay © Type 1)

Det er ikke kun de danske seere, der bliver præsenteret for en dansk julekalender her i julemåneden. Franskmændene, tyskerne og islændingene bliver det også.

TV-kanalen ARTE i Frankrig har købt ’Tidsrejsen’, som over en million seere fulgte for to år siden på DR1, og planen er, at franskmændene får den at se i løbet af juleferien under titlen ’Les Pièges du Temps’.

DR Salg har også fået afsat flere DR-julekalendere til Island, hvor islændingene for alvor vælter sig i DRs julekalendere i denne måned. RUV, der er Islands svar på DR, har både sikret sig ’Pagten’ og ’Absalons Hemmelighed’, som blev vist på DR1 første gang i henholdsvis 2009 og 2006. Faktisk viser Island en hel times DR-julekalender hver aften for øjeblikket fra klokken 17.50.

Også tyske NDR har vist ’Tidsrejsen’ her op til jul. Her hedder serien ’Die Zeitfälscherin‘ på tysk.

Udlandet vil have 'Den Anden Verden' til gennemsyn

Samtidig med salgene begynder udlandet også for alvor at vise interesse for årets DR1-julekalender ’Den Anden Verden’, som DR lige har sat til salg internationalt. En række tv-stationer i blandt andet Holland, Japan, Rusland, Tyskland, Frankrig, Letland, Estland, Israel, Island og Polen har bedt om at få de 24 afsnit til gennemsyn.

"Det er tydeligt, at ’Den Anden Verden’ har bred international appeal. Samtidig nævner mange også, at de er interesserede, fordi de ved, at DR producerer drama i verdensklasse, og senest fik en Emmy for det i november,” siger DRs salgs- og marketingchef Helene Aurø fra DR Salg.

Julekalendere i 24 afsnit er et meget nordisk fænomen, som blev startet af svensk TV i starten af 1960’erne, mens DR producerede den første i 1962. Mange af kanalerne, der køber DRs julekalendere, viser dem ikke nødvendigvis over 24 dage, men lidt mere samlet i weekender og på helligdage.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk