Frederik kickstarter dagen for de morgenfriske på P3

P3 er blevet mere morgenfrisk og ’begyndt at sige ord’ mellem klokken fem og seks om morgenen. Frederik Hjerrild er fast vært, og han er blevet ankermand på et program, han selv har savnet.

Frederik Hjerrild savnede tidlig morgenradio med en vært bag mikrofonen, da han boede hjemme og hjalp til på gården. Nu er han selv blevet vært for ’Kickstarter’ på P3 mellem 5 og 6. (Foto: Jannick Boerlum)

Da Frederik Hjerrild boede hjemme hos sine forældre på gården i Munke Bjergby nær Sorø, manglede han til tider noget i radioen på morgenkvisten.

Når han af og til hjalp sin far med at malke de 500 køer, ærgrede det ham, at musikken ’bare’ spillede nonstop på P3 i de tidlige morgentimer. Det kunne nu være fedt med en anden stemme mellem numrene end radioavis-stemmen tre minutter i timen, tænkte han.

Nu er han selv ’den stemme’ fra mandag til fredag. Siden den 30. august har Frederik Hjerrild hver morgen mellem klokken 5 og 6 budt velkommen til ’Kickstarter’ på P3. Her sender han radio for lyttere, der som ham selv ikke har svært ved at komme ud af fjerene, og som er vant til at løfte dynen tidligt.

Første gang med eget program

25-årige Frederik Hjerrild er glad for, at han nu – for første gang - har fået sin helt egen udsendelse at være vært for.

- Nu laver jeg det, Frederik manglede engang, smiler han.

Hans redaktionschef på P3, Søren Bygbjerg, siger:

- Vi ved, at der er mange lyttere, der er tidligt oppe – blandt andre håndværkere, sygeplejersker, chauffører, småbørnsforældre, selvstændige og mange flere. Det er dem, vi gerne vil nå og samtidig give et godt indløb til ’Go’Morgen P3’, når de fleste lyttere står på. Vi lavede en prøve på ’Kickstarter’-formatet i november/december sidste år, hvor vi fik rigtig god respons. Det er det, der har gjort, at DR nu har gjort det til et fast program.

Oprindeligt kom Frederik Hjerrild til ’Danskerbingo’-redaktionen på P3 som et led i sin universitetspraktik i februar 2018. Siden er Frederik Hjerrild blevet færdig med studiet og cand.mag. i film- og medievidenskab. Han har været i DR i tre år nu og også været vært, tilrettelægger og producer på flere P3-programmer. Frederik Hjerrild var for eksempel i sin tid med til at udvikle og reporter på ’Line Kirsten Giftekniv’-udsendelserne på P3.

Allerede fra start har Frederik Hjerrild og redaktionen gjort det klar, at ’Kickstarter’ ikke er et program, hvor værten taler helt forsigtigt, eller hele tiden får det til at lyde forfærdeligt, at man har skullet tidligt op.

- Det er for folk, der er i gang allerede, og hvor ’Kickstarter’ kan være med til at sparke dagen yderligere i gang. På mange måder kan man godt sige, at programmet gerne må blive et fællesskab for alle dem, der er tidligt oppe, siger Frederik Hjerrild.

Udover at sige hvad klokken er, byder morgenerne med ’Kickstarter’ på forskellige, faste elementer. Andre P3-værter kommer med anbefalinger til programmer og tilbud fra DR, som det måske kunne være værd at kende, ligesom Frederik Hjerrild lægger op til, hvad der kommer til at ske i dagens ’Go’Morgen P3’ i timerne bagefter. Han fortæller også, hvad der skete i Danmark og verden for præcis et år siden.

I quizzen ’Menneskekender’ er ambitionen, at Frederik Hjerrild og morgenlytterne lærer hinanden bedre at kende, og derudover byder hver morgen også på en ’P3-i-træk’. Her kan lytterne på sms pege på tre numre, de gerne ser, P3 spiller i rap på morgenkvisten.

- Jeg er faktisk imponeret over, hvor mange der skriver ind, mens programmet kører. Mange har jo også andet at gøre på det tidspunkt, siger Frederik Hjerrild.

Tit afløser på morgenkvisten

Selv om det er nyt, at P3 sender andet end nonstop-musik mellem klokken fem og seks, er Frederik Hjerrild bestemt ikke uvant med at sende for morgenduelige lyttere. I 2019, 2020 og 2021 har han været en af afløserne, når det faste ’Go’Morgen P3’-hold holdt ferie. Frederik Hjerrild var det også her i sommer på ’Sommermorgen på P3’ og ’OL Morgen’ på P3, ligesom han tidligere har været vært på ’Weekendmorgen på P3’. Så ’Kickstarter’s frontfigur har bestemt kunnet bruge sine erfaringer med at stå tidligt op hjemme på gården – også i DR.

- Der er altså noget helt særligt ved at have København for sig selv, når man møder tidligt, og den følelse elsker jeg. Det sværeste er, at man er nødt til at lægge sin dag om og også gå tidligt i seng, hvis man har mange morgenvagter i træk, siger Frederik Hjerrild.

Udover de fem meget tidlige timer i sendefladen mandag til fredag, kan du også høre Frederik Hjerrild hver anden uge som en af værterne på programmet ’Popdatering’ på P3. Her præsenterer han – på skift med Michael Bernhard - aktuel musik og interviewer artister. En gang imellem afløser Frederik Hjerrild også den producerende redaktør på ’Curlingklubben’ på P3, hvor alt kan ske.

- Jeg har altid godt kunnet lide at lave radio, hvor man skaber resultatet sammen med lytterne. Det er der rig mulighed for med ’Kickstarter’, siger Frederik Hjerrild.

Du kan høre ’Kickstarter’ hver morgen mandag til fredag klokken 5.03-6.00 på P3. Alle programmer kan også findes på DR Lyd.

Frederik Hjerrild er imponeret over, hvor flittige lytterne er til at sms'e ind om morgenen. (Foto: Jannick Boerlum)
Facebook
Twitter