Gå ud i naturen og vær med i landsdækkende fotokonkurrence

Frem til den 13. september kan alle i Danmark deltage i en stor fotokonkurrence, der skal inspirere til flere naturoplevelser. Fotokonkurrencen er en del af DR’s store tema ’Vores Natur’.

DR har stort fokus på naturen i 2020, hvor temaet ’Vores Natur’ foldes ud i gennem forskelligt indhold i samarbejde med Naturstyrelsen, Friluftsrådet og de danske naturhistoriske museer. Som en del af ’Vores Natur’ er der nu åbnet for en fotokonkurrence, der skal inspirere danskerne til flere naturoplevelser.

Konkurrencen går i al sin enkelthed ud på, at du går ud i naturen, tager et godt billede med dit kamera eller telefon og uploader billedet på denne side: www.voresnatur.dk/foto

Hvilket motiv, du vælger, er helt op til dig. Det kan både være dyr, planter, bølgeskvulp, landskaber, aktiviteter i naturen eller noget helt sjette. Det vigtigste er, at dit billede kan inspirere hele Danmark til flere naturoplevelser, og at det vækker en lyst til at tage ud i naturen og lære den bedre kende

- Danmark rummer et væld af berigende og overraskende naturoplevelser. Ved at dele billeder af vores natur kan vi inspirere hinanden til at tage ud i naturen og lære den bedre at kende. For naturen rummer en endeløs række af flotte fotomotiver lige uden for døren, det handler blot om at gå opdagelse efter de små unikke øjeblikke med en mobiltelefon eller kamera. Fotokonkurrencen er åben for det hele og for alle, og vi håber, at rigtig mange vil være med, så vi kan vise og dokumentere, hvor vild og vidunderlig vores danske natur er, siger Jonas Selberg, der er DR’s kampagne-projektleder på fotokonkurrencen.

Fotokonkurrencen varer frem til den 13. september, hvorefter der vil blive udpeget 27 vinderbilleder – tre billeder fra hvert af DR’s ni distrikter. Vinderbillederne vil indgå i udendørs udstillinger rundt om i Danmark med start fra efteråret.