’Gå ud og gå en tur’: Bevægelses-år starter med at Danmark går sammen

For nylig satte DR og en række samarbejdspartnere projektet ’Sammen i bevægelse’ i søen. I denne uge starter temaets første bølge, og her bliver vi alle opfordret til at gå og også dele vores gå-oplevelser og gå-ruter.

En frisk gåtur i frost, sol og klart stille vejr ved Store Økssø i Rold Skov, fredag den 27. november 2020.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

’Gå ud og gå en tur. Gå ud og gå og gå’, lød det i en sangklassiker i filmen ’Mød mig på Cassiopeia’ i 1950’erne.

Sangen er nærmest mere aktuel end nogen sinde i den kommende tid, da det at ’gå sammen’ er første bølge i det bevægelsestema, som DR og en række samarbejdspartnere for nylig lancerede, og som varer hele 2021.

Formålet med projektet 'Sammen i bevægelse' er at inspirere danskerne til mere bevægelse og fællesskab gennem hele året. Det er DR, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Skoleidræt, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI), der står bag 'Sammen i bevægelse', som Kronprins Frederik satte i gang ved DR’s sportsshow ’Sport 2020’ den 2. januar.

Bevægelsestemaet kommer til at skylle ind over landet i seks forskellige bølger i løbet af året, og første bølge skal få danskernes øjne op for en af de lettest tilgængelige motionsformer: Gang.

Ud over partnerskabet sætter Ældre Sagen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Kulturmødet Mors, Dansk Vandrelaug, Dyrenes Beskyttelse og Dansk Motionsforbund alle fokus på gangaktiviteter, som danskerne kan blive en del af. På kampagnesitet danmarkgaarsammen.dk vil det være muligt at følge med og blive inspireret hele året.

Del en gå-oplevelse eller gårute

’Danmark går sammen’ er i gang fra mandag den 25. januar og frem til den 21. februar 2021. Her bliver alle danskere inviteret til at dele deres gå-oplevelser og gå-ruter. Derudover kan alle være med til at tælle skridt, udfordre familien, venner og kolleger i hvor langt, de kan gå.

Regionerne kommer for eksempel til at dyste mod hinanden. Hvem er bedst til at gå - region Hovedstaden eller region Midtjylland? Alle vil også kunne dele deres gå-oplevelser med #danmarkgårsammen og #gåmed.

På hjemmesiden danmarkgaarsammen.dk samler partnerskabet det fulde overblik over alle gå-aktiviteter i 2021.

Samtidig med lanceringen opfordrer projektets partnere også alle til at gå og samle ind til ’Danmarks Indsamling’, op til at det store show bliver sendt på DR1 den 6. februar 2021. For eksempel kan virksomheder belønne medarbejdere med en donation til ’Danmarks Indsamling’ pr. skridt.

Når coronaen igen tillader det, vil der også være mulighed for at deltage på gåture med gå-værter, foreninger og fællesskaber i hele landet i forbindelse med ’Danmark går sammen’.

FacebookTwitter