Generaldirektøren gik i dialog med DR’s lyttere og seere

Sammenslutningen af lyttere og seere var interesserede i at få nye nuancer til debatten om DR’s fremtid.

Maria Rørbye Rønn startede mødet ved at fortælle, at mange danskere på trods af massivt bud fra udlandet stadig bruger DR’s platforme. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Sammenslutningen af lyttere og seere mødtes lige før pinse i DR Byen med blandt andre generaldirektøren til en snak om DR’s fremtid. De tre organisationer Arbejdernes Radio- og Fjernsynsforbund, Kirke & Medier og EU-Modstandernes Lytter- og Fjernseerforbund var interesserede i at høre, hvilke udfordringer det nye medieudspil og de store beskæringer skaber for DR.

Generaldirektør Maria Rørbye Rønn begyndte sit oplæg med at fortælle, at selvom befolkningen i Danmark i disse tider modtager utallige tilbud fra amerikanske streamingtjenester, bruger 94 procent stadig DR’s tilbud. Derudover mener de unge stadig, at DR er den vigtigste medieudbyder i samfundet. 71 procent af indholdet på DRTV er dansk, mens det på den populære streamingtjeneste HBO er nul procent.

”Når DR skal spare 20 procent, kommer det til at få betydning for det danske indhold, som vi bruger 95 procent af vores programmidler på. Alle vil desværre komme til at opleve, at de mister noget indhold, de holder af,” sagde Maria Rørbye Rønn, der også forklarede, at man i DR vil fokusere på at sikre den politiske uafhængighed, når licensen går over til at blive finansieret af skatten.

Mange sad og tog ivrigt noter til spørgerunden, der efterfulgte generaldirektørens oplæg. Der kom blandt andet spørgsmål til, hvilke overvejelser man har gjort sig omkring lukningen af de to ud af seks kanaler, sådan som det er blevet foreskrevet i medieudspillet.

Generaldirektøren lyttede og tog sig god tid til at svare, og det virkede som om, folk i hesteskoen af borde var tilfredse.

Forankret i folkeligheden

Maria Rørbye Rønn takkede af for en god debat. Derefter gik DRs kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen på for at fortælle om DR’s arbejde med at gå fra flow-tv til også at udbyde on demand-indhold. Hun forklarede, at det i dagens mediebillede hele tiden handler om at blive valgt til i stedet for at blive valgt fra, og at DR er meget bevidste om, at det især er sådan unges medievaner fungerer.

”Hvis der ikke er andre, der vil rose os, så vil jeg gerne gøre det selv,” sagde hun og fik lokalets fremmødte til at le.

”Jeg synes, vi klarer os rigtig godt.”

Generalsekretær for KLF, Kirke & Medier Mikael Arendt Laursen fortæller, at han altid ser frem til møderne mellem DR og sammenslutningen af lyttere og seere.

”Det er godt at høre Maria Rørbye Rønn fortælle ind til benet om de mange ting, der foregår omkring DR lige for tiden. Hvilke overvejelser bliver der for eksempel gjort i forhold til at kunne tage hensyn til lytternes og seernes behov for kvalitet, selvom der kommer besparelser? Efter vi har været til møde, rækker vi ud til vores bagland og indvier dem i de nuancer, vi har lært om debatten,” siger han og fortsætter:

”Først og fremmest tænker jeg, at det er vigtigt, at DR bliver ved med at fokusere på bred folkelighed på trods af besparelserne. DR er befolkningens mediehus, så derfor skal det også repræsentere os alle. DR skal forsikre, at de bliver ved med at fortælle om, hvad det vil sige at bo i Danmark.”

På mødet blev også holdt oplæg af rådgiver Anja Lundberg Andersen fra DR Etik og lytternes og seernes redaktør Jesper Termansen - med efterfølgende diskussioner.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk