'Genstart' er klar med ny vært

Anna Ingrisch bliver ny vært på DR's nyhedspodcast fra den 1. december.

Anna Ingrisch bliver ny vært på DR's nyhedspodcast 'Genstart'. (Foto: © Linda Johansen)

DR’s nyhedspodcast 'Genstart' får ny vært fra den 1. december. Her vil Anna Ingrisch på alle hverdage guide lytterne igennem tidens største nyhedshistorier.

Anna Ingrisch kommer fra en stilling som studievært på TV 2 News, hvor hun blandt andet har lavet ’Besserwisserne’. Før det var hun morgenvært på Radio24syv. Nu vender hun tilbage til DR, hvor hun indledte sin journalistiske karriere.

- Jeg har været helt utrolig glad for min tid på TV 2 News, mine kolleger og holdet på ’Besserwisserne’. Nu glæder jeg mig meget til igen at lave radio. Redaktionen på 'Genstart' har skabt et enestående godt program, som mange er virkelig glade for. Det bliver fantastisk at være med, siger Anna Ingrisch.

'Genstart' gik i luften 2. marts 2020 med Knud Brix som vært. 'Genstart' tager de store, ofte komplekse nyhedshistorier og folder dem ud, så de bliver til velfortalte fortællinger, der er spændende og vedkommende.

Hører afsnit til ende

Det gør, at 'Genstart's lyttere stort set altid lytter afsnittene til ende uden at hoppe fra, og at 'Genstart' i dag ligger stabilt som nummer 1 på Podcastindex.dk. P.t. downloades eller streames 'Genstart'-episoderne cirka 640.000 gange om ugen. Herudover bliver programmet også sendt på P1, hvor cirka 80.000 lyttere lytter med hver dag.

- Jeg er sikker på, at Anna er den helt rigtige vært til 'Genstart'. Hun er skarp, kvik og frygtløs. Hun er en fantastisk interviewer, og så er hun sjov og har en unik evne til at få folk til at sige lidt mere, end de egentlig havde tænkt sig i første omgang, siger Claus Cancel, der er redaktionschef for 'Genstart'.

'Genstart' har modtaget flere radiopriser blandt andet ’Årets nyheds- og aktualitetsprogram’ til Prix Radio 2020 og senest har Knud Brix og Genstart vundet Publicistklubbens podcastpris.

Simon Stefanski, der p.t. er vært på podcasten, vil fortsat være værtsvikar og reporter på redaktionen, og han fortsætter som vært, indtil Anna Ingrisch tiltræder.