Ghita Nørby åbner koncertsæson

Skuespilleren er fortælleren i ’Nattergalen’, som DR Vokalensemblet og Michala Petri åbner koncertsæsonen med den 21. august.

Ghita Nørby er i centrum som fortælleren, når DR Vokalensemblet åbner koncertsæsonen den 21. august. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Skuespilleren Ghita Nørby har prøvet lidt af hvert i sin lange karriere, og nu får hun også fornøjelsen af at åbne koncertsæsonen for DR Vokalensemblet – DR’s elitekor med 18 medlemmer, som byder på kormusik i alle former. Når ensemblets sæson 2018-2019 skydes i gang i DR Koncerthuset tirsdag den 21. august er den nu 83-årige skuespillerinde i centrum i en stemningsfuld fortællekoncert med ’Nattergalen’.

DR Vokalensemblet indleder koncertsæsonen med H.C. Andersens smukke eventyr om den lille nattergal, der fortryller selv døden med sin sang. Også blokfløjtevirtuosen Michala Petri, der efterhånden har givet koncerter med sit instrument i over 50 år, har en central rolle i fortællingen i ord og toner.

Var nomineret til Grammyer Værket ’The Nightingale’, som der er tale om, er skrevet specielt til DR Vokalensemblet og Michala Petri af den lettiske komponist Ugis Praulins, og den er også allerede udgivet på cd – et album, som både modtog en tysk ECHO-pris, to amerikanske Grammy-nomineringer og en nominering til den prestigefulde Gramophone Award. ’Nattergalen’ er ikke bare eventyret om Kejseren fra Kina og en kinesisk sangfugl, men et møde med evigtgyldige værdier som det sande, det naturlige, kunsten og musikken – alt det, der i eventyrets slutning vækker den døende kejser til live.

“Jeg holder allermest af H.C. Andersen, når han anskuer menneskesjælen," siger Ghita Nørby, som også medvirkede på DR Vokalensemblets prisvindende cd-indspilning af værket 'The Nightingale'.

Ghita Nørby har i det hele taget udsigt til en begivenhedsrig august. Ugen efter koncerten – nemlig den 29. august – modtager hun hædersprisen ved Svend-filmfesten i Svendborg for sin lange karriere og mange bedrifter inden for film og tv siden 1954, hvor Ghita Nørby debuterede. Læs mere om koncerten med Ghita Nørby, billetter med mere her

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk