’Giro 413’ skal have ny vært – Margaret Lindhardt går på pension

’Giro 413’-værten gennem sammenlagt næsten 20 år siger farvel, og fra den 4. juni bliver Peter Sten vært for ønskeprogrammet på P5 med mere end 70 år på bagen.

Margaret Lindhardt har valgt at gå på pension fra DR efter 36 år, og derfor bliver Peter Sten ny vært på ‘Giro 413’ fra juni. (Foto: DR.)

DRs ældste underholdningsprogram i radioen, ’Giro 413’ på P5, skal have ny vært.

Den hidtidige vært for ønskeprogrammet gennem snart sammenlagt 20 år, Margaret Lindhardt, har besluttet sig for at gå på pension fra DR, og derfor vil hendes velkendte stemme kunne høres sidste gang i udsendelsen søndag den 28. maj klokken 12.15-14.00.

Ny vært for det legendariske radioprogram, som har været sendt siden 1946, bliver Peter Sten, der allerede i dag er vært på P5 og kendt fra for eksempel ’Peters Verden’. Hans første dag som vært bliver pinsedag den 4. juni, og samtidig bliver ’Giro 413’ fremover sendt fra DR i Næstved mod DR Byen hidtil.

Margaret Lindhardt, der er 67 år, har været ansat i DR siden 1981, og hun har stort set lavet noget på alle DRs radiokanaler, for eksempel ’Danmark Kort’ på P1, ’Go’Morgen P3’, ’P4 Aften’ og en række programmer på P5. Derudover har hun været kanalstemme på P2 og lagt stemme til satireholdet ’Selvsving’s perle-sætning ”Det er altså ikke Deres radio, der er noget i vejen med - men hele Danmarks Radio”. Senest har Margaret Lindhardt også indtalt podcastserien om dobbeltmordet på Peter Bangs Vej på Frederiksberg i 1948, ligesom hun i årenes løb har lagt stemme til et utal af både radio- og TV-programmer.

Selv siger Margaret Lindhardt:

Efter 36 skønne, fantastiske og lærerige år i DR har jeg valgt at stoppe. Jeg er stadig vældig glad for mit arbejde og for at være ansat i DR, men jeg synes, at tiden nu er inde til at prøve helt selv at bestemme over min tid. Der er så meget, jeg har lyst til at gøre og opleve, mens tid er,” siger hun og fortsætter:

”’Giro 413’ har jo været mit hjertebarn, og jeg har nydt de snart 20 år, jeg har været vært. Det har været en helt særlig fornøjelse at lave et program, hvor man både glæder en masse mennesker med hilsner og meget forskellig musik - og samtidig gavner udsatte børn og unge – et program, som oven i købet har en alenlang og farverig historie og tradition. Det er meget mere end et radioprogram. Jeg kan også godt lide den særlige lytterkontakt, man har i programmet, og det glæder mig, at holdningen til ’Giro 413’ er så positiv, selv om det er 70 år gammelt,” siger P5-værten.

Gammel drøm

Den kommende vært, Peter Sten, er bestemt ikke ukendt i DR, hvor han har arbejdet siden 1994. Først som vært på P4 Sjælland fra 1994 – og siden 2011 på P5.

Peter Sten siger, at det faktisk er en gammel drøm, der går i opfyldelse, når han nu bliver vært for ’Giro 413’ fra juni.

”Da jeg var til medarbejderudviklingssamtale for omkring 15 år siden på DR i Næstved, spurgte min daværende chef mig, hvad jeg kunne tænke mig for fremtiden. Jeg sagde, at jeg var glad for at være vært på P4 i Næstved, men hvis jeg skulle tænke ud af boksen, var det at blive vært på ’Giro 413’. At det så lykkes så mange år efter, er jo fantastisk,” siger Peter Sten.

Han siger, han elsker ’Giro 413’, fordi programmet indeholder alle slags musik.

”Jeg har ingen fordomme over for nogen former for musik. Der er god (og dårlig) musik i alle genrer. Jeg kan lide alt fra dansktop til melodisk heavy rock. Og så har jeg altid godt kunnet lide at have kontakt til lytterne. Det får jeg også i ”Giroen”, siger Peter Sten, der tilføjer, at det er en ære at få lov til at bestyre DRs ældste underholdningsprogram med over 70 år på bagen.

”Det er jo ældre end mig,” siger Peter Sten, der selv er 66 år.

Peter Sten overtager et job, som tidligere har haft navne som Karl Bjarnhof, Otto Leisner, Arne Myggen, Arne Honoré, Mogens Landsvig, Johannes Rasmussen, Erik Kaare, Nete Schreiner og Jimmy Stahr som værter – blandt mange flere.

I ’Giro 413’ har det - siden programmets start – været muligt at sende hilsner og ønske en plade, ligesom der bliver samlet penge ind, som kommer socialt udsatte børn og unge i Danmark til gode. I alt er der de seneste 70 år blevet uddelt cirka 28 millioner kroner, som DRs lyttere har samlet ind – nogle gange endda i sjove og festlige genstande.

Lyden af søndag

P5’s kanalredaktør Lasse Roldkjær siger:

”’Giro 413’ er blevet kaldt ”lyden af søndag”, og det er om noget et program, som rigtig mange har en erindring om – enten fordi de hørte det som barn, som jeg selv har gjort, har samlet ind til det, eller fortsat stiller ind på udsendelsen søndag efter søndag. Margaret Lindhardt er den i ’Giro 413’-historien, der har været vært på programmet længst, og hun har gjort en kæmpe indsats i de sammenlagt 20 år, det er blevet til. Det glæder mig, at Peter Sten er parat til at overtage posten og videreføre tradition med at samle ind til udsatte børn og unge i Danmark. Peter har bevist i sit formiddagsprogram ’Peters Verden’, at han besidder de kvaliteter, der skal til for at kunne begå sig som vært på ’Giro 413’, så jeg er overbevist om, at han vil gøre det godt – nøjagtig som han gør det hver formiddag på P5,” siger han.

Peter Sten fortsætter også som vært for ’Peters Verden’, når han fra juni bliver ny mand i spidsen for DRs festlige girokonto.

Margaret Lindhardt håber, at Peter Sten bliver lige så glad for ’Giro 413’, som hun har været.

”Og jeg er sikker på, at programmet er i gode hænder hos ham. Jeg vil ønske ham al mulig held og lykke med det,” siger Margaret Lindhardt.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk