GUIDE: Her kan du se og høre julekoncerterne med DR’s kor og orkestre

Næsten 3.000 var på venteliste til DR Pigekorets julekoncerter i år. Heldigvis kan alle følge DR’s julekoncerter i radioen og fjernsynet, og her giver vi en guide til, hvornår de kan ses og høres.

6000 skal til koncert med DR Pigekoret og DR’s børnekor, mens 3000 står på venteliste med billetter. Heldigvis kan koncerten både ses på TV og høres i radioen, ligesom DR’s øvrige julekoncerter. (Foto: Kim Matthäi Leland)

Det kan nok ikke komme bag på ret mange, men vi er inde i den absolutte højsæson for julekoncerter. Ikke bare for DR’s kor og orkestre, men over hele kongeriget eller Europa, for den sags skyld.

I løbet af december har over 13.000 løst billet til julekoncerter med DR Pigekoret og DR Korskolen, DR Vokalensemblet, DR Big Band, DR Koncertkoret eller DR Symfoniorkestret. Billetterne er solgt både til DR Koncerthuset og til koncerter rundt omkring i Danmark, hvor ikke mindst DR Vokalensemblet og DR Big Band har travlt med at få julemusikken til at lyde. Sidstnævnte sammen med sangerne Bobo Moreno og Szhirley og værten Jens-Jacob Tychsen.

Selv om tusinder har fået plads til julekoncerterne i DR, er der også 3.000 håbefulde på venteliste til at komme til DR Pigekorets julekoncerter. Andre vil måske også gerne høre og se koncerterne, men er så optaget af kagebagning, lange arbejdsdage, gaveindkøb, gløgg-arrangementer og meget andet i disse dage, at det ikke er muligt at tage af sted.

Heldigvis behøver man ikke gå glip af musik og sang af den grund. For traditionen tro udsender DR alle koncerter med sine kor og orkestre, så alle kan få del i dem, ligesom de fleste også bagefter ligger tilgængelige på DR’s radioapp og DRTV.

Søndag direkte på P2

Det hele startede på P2 søndag den 16. december klokken 16.00, da kanalen sendte direkte fra DR Vokalensemblets og Michala Petris julekoncert i Garnisonskirken i København, og derefter venter DR Pigekorets julekoncert på både radio og TV, DR Big Bands julekoncert, og DR Symfoniorkestret, DR Koncertkorets og Københavns Drengekors opførelse af ’Carmina Burana’ – Carl Orffs mesterværk, som samtidig er årets største korkoncert i DR Koncerthuset.

Skulle tiden være til at se lidt korsang juleaftensdag, er der også mulighed for at møde DR Spirekoret, DR Børnekoret og DR Juniorkoret live. Klokken 13.00 den 24. december medvirker de nemlig i børnefamiliegudstjensten i Holmens Kirke i København.

Fakta: Her kan du se og høre DR’s julekoncerter i radio og TVTorsdag den 20. december klokken 19.20 på P2: Torsdagskoncert med DR Symfoniorkestret, DR Koncertkoret, Københavns Drengekor og korværket ’Carmina Burana’, dirigeret af Fabio Luisi.

Lørdag den 22. december klokken 20.30 på DR1: DR’s store juleshow – med blandt andre DR Symfoniorkestret

Natten til søndag den 23. december klokken 00.05 på P2: Torsdagskoncert med DR Symfoniorkestret, DR Koncertkoret, Københavns Drengekor og korværket ’Carmina Burana’, dirigeret af Fabio Luisi

Søndag den 23. december klokken 12.15 på P2: Torsdagskoncert med DR Symfoniorkestret, DR Koncertkoret, Københavns Drengekor og korværket ’Carmina Burana’, dirigeret af Fabio Luisi

Mandag den 24. december klokken 12.15 på P2: Danmark synger julen ind – med DR Koncertkoret, DR Pigekoret og amatørsangere fra hele landet

Mandag den 24. december klokken 15.03 på P8 Jazz: DR Big Bands julekoncert – med solisterne Szhirley og Bob Moreno

Mandag den 24. december klokken 16.03 på P2: DR Pigekorets julekoncert

Mandag den 24. december klokken 17.03 på P4: Det bedste fra DR’s store juleshow – med musikalsk ledsagelse af DR Symfoniorkestret

Mandag den 24. december klokken 20.00 på DR K: Danmark synger julen ind – med blandt andre DR Pigekoret og DR Koncertkoret

Tirsdag den 25. december klokken 13.03 på P5: DR Pigekorets julekoncert

Tirsdag den 25. december klokken 17.00 på DR K: Danmark synger julen ind – med blandt andre DR Pigekoret og DR Koncertkoret

Tirsdag den 25. december klokken 20.00 på DR K: DR Pigekorets julekoncert

Tirsdag den 25. december klokken 21.03 på P8 Jazz: DR Big Bands julekoncert – med solisterne Szhirley og Bob Moreno

Onsdag den 26. december klokken 15.55 på DR K: DR’s store juleshow – med blandt andre DR Symfoniorkestret

Onsdag den 26. december klokken 18.25 på DR K: DR Pigekorets julekoncert

Natten til torsdag den 27. december klokken 01.50 på DR K: DR’s store juleshow – med blandt andre DR Symfoniorkestret

Natten til fredag den 28. december klokken 00.30 på DR K: Julekoncert med DR Pigekoret

Facebook
Twitter