Gulddelfin til Ole Rømer-program i Cannes

Afsnittet om astronomen Ole Rømer fra programserien ’Store danske videnskabsfolk’ modtog torsdag aften to priser ved Cannes Corporate Media & TV Awards.

Ole Rømer blev verdenskendt som astronomen, der opdagede lysets hastighed som den første ved studier af Jupiters inderste måne. (Foto: DR Videnskab © Type 2)

Programserien ’Store danske videnskabsfolk’ fra DR K er for alvor populær på den internationale festival for TV og andre medier, Cannes Corporate Media & TV Awards i Frankrig.

Tilbage i 2015 modtog afsnittet om Niels Bohr to gulddelfiner – eller på fransk Dauphin d’Or-priser – i kategorier at være ’Bedste dokudrama’ og ’Bedste videnskabsprogram’, og torsdag aften faldt der atter hæder af til serien – nu til programmet om astronomen Ole Rømer fra anden sæson af ’Store danske videnskabsfolk’.

Afsnittet, der – ligesom resten af programmerne i serien - havde sangeren og biologen Johan Olsen som vært, fik både en gulddelfin i ’Dokudrama’-kategorien og en sølvdelfin i kategorien for de bedste videnskabsprogrammer.

Endte som politi- og brandmester

Det prisvindende afsnit handler om Ole Rømer (1644-1710), der blev verdenskendt som astronomen, der opdagede lysets hastighed som den første ved studier af Jupiters inderste måne. Men han var også et alsidigt geni, der udviklede alt fra det moderne termometer til springvand til den franske konge og gadebelysning i København, hvor han endte som politi- og brandmester.

”Vi er meget stolte over for anden gang at få gulddelfin i Cannes. Sidste år var et BBC-program med David Attenborough en af vinderne, så vi er i utroligt fint selskab dernede. Og det er en pris, som alle på holdet har del i. Særligt Frederik Harsløf, vi udviklede første sæson med, og Lars Bonde, som er den konceptuerende fotograf på serien,” siger programseriens redaktør Martin Sundstrøm, der lavede programmerne i DR Videnskab, men i dag er redaktør i DR Historie, Tro og Perspektiv.

Redaktør Martin Sundstrøm fra 'Store danske videnskabsfolk' og fotograf Nicklas Glad Korgaard, der har filmet afsnittet om Ole Rømer, ses her med en af gulddelfinerne fra sidste år. (Foto: NA © Type 2)

Anden runde af programserien om store danske videnskabsfolk handlede ud over Ole Rømer om videnskabsfolkene Peter W. Lund, Niels Finsen, Peter Panum, Ebba Lund og Willi Dansgaard. DR har også lavet undervisningsmateriale til serien. Det er at finde på dr.dk/videnskabsfolk. Se det prisbelønnede afsnit her

Facebook
Twitter