Guldregn over Jada: Fuld plade til P3 Guld

Det var sangerinden Jada, der løb med den helt store sejr, da P3 Guld lørdag aften foregik i Musikkens Hus i Aalborg. Mens Jada tog ’P3 Prisen’ og ’P3 Lytterhittet’, blev Ganger kåret til dette års ’P3 Talentet’.

 • Jada hentede både 'P3 Prisen' og prisen for 'P3 Lytterhittet' i Musikkens Hus i Aalborg. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
 • Jada fik prisen 'P3 Talentet' sidste år, så nu har hun fået alle tre priser, P3 uddeler. (Foto: Agnete Schlichtkrull © dr)
1 / 2

’I'm your 2020 fool’ synger Jada i nummeret ’Nudes’, der blev kåret til dette års lytterhit ved P3 Guld. Det var dog langt fra dét, hun var, da P3 med vært Pelle Peter Jencel i spidsen lørdag aften hyldede dansk musik ved P3 Guld i Musikkens Hus i Aalborg.

Der blev nemlig skrevet historie, da 27-årige Jada - også kendt som Emilie Molsted Nørgaard, modtog hovedprisen ’P3 Prisen’, og lytterne for første gang nogensinde kårede en kvinde som vinder af ’P3 Lytterhittet’. Ikke nok med det, kan Jada nu også kalde sig den første P3 Guld-nominerede nogensinde, der har modtaget alle showets tre priser. Sidste år løb hun nemlig med talentprisen ved P3 Guld i Odense.

- Jada giver os soundtracket til aftener med tvivl og musikken til de fester, der en dag kommer tilbage. Uanset hvilken farve, der bliver malet med, er det altid troværdigt og uden forstillelse, lød det blandt andet i motiveringen fra scenen, da Jada modtog ’P3 Prisen’ 2020.

Sangtalent med fart

Jada debuterede i 2018 med den anmelderroste single ’Keep Cool’, og lige siden er det gået stærkt. Sidste efterår medvirkede hun i DR3-dokumentaren ’Jada – lillebitte kæmpestor’, hvor man på nærmeste hold kunne følge sangtalentet fra Bisserup bryde igennem på den musikalske scene - for derefter at gå ned med stress. I dag er hun tilbage, og det blev hyldet på P3-scenen.

Ganger blev P3 Talentet ved P3 Guld 2020. Ganger består af fra venstre Thomas Bach Skaarup, Andreas Campbell, Ninna Lundberg og Mille Mejer Djernæs Christensen. (Foto: Agnete Schlichtkrull © dr)

- I en tid, hvor der virkelig er brug for netop dét, skaber Jada rammerne for et fællesskab, hvor der er plads til alle, uanset hvor vi kommer fra. ’You are not alone’ synger hun i en af sine sange, og det er den største følelse, musik kan give os. At vi kan spejle os selv i det, vi hører. At vi føler, vi hører til et sted, lød det ved showet.

’P3 Prisen’ fik Jada foran Clara og Artigeardit, der også var nominerede i kategorien. Kampen om ’P3 Lytterhittet’ begyndte i starten af oktober, hvor P3 præsenterede syv nominerede numre. Dette felt blev med lytternes hjælp siden indsnævret til tre: ’Hun kommer tilbage’ med Jung, ’Solhverv’ med Lord Siva og ’Nudes’ med Jada, som altså blev ’P3 Lytterhittet’.

Ganger går forrest

Foruden Jadas guldtriumf blev også Ganger hyldet på den gyldne P3-scene. Det danske band debuterede i 2019 med albummet ’Mørk’ og er nu aktuelle deres nyeste album ’Tro’. Du kender dem måske fra numrene ’Olympisk’, ’Bye Bye’ eller ’Styrke’, som for nyligt var ’P3’s Uundgåelige’.

Bandet består af grundlægger og sanger Thomas Bach Skaarup, sangerinderne Mille Mejer Djernæs Christensen og Ninna Lundberg samt trommeslager Andreas Campbell. De tog prisen som ’P3 Talentet’ foran Tessa, Joyce og PATINA.

I motiveringen for at give Ganger P3’s talentpris hed det blandt andet, at ’de tør gå mod strømmen og udfordre popmusikkens lyd’. Bandet fik desuden ros for at stole på sig selv, sin musik og sin fortælling. - Det er udfordrende og uventet, det er et originalt univers, der vokser vildt og ikke lader sig begrænse, og som hele vejen er båret af en musikalsk selvsikkerhed, der sætter ild til både hjerne og hjerte, lød det i begrundelsen fra P3.

Forsinket fest

Der var altså i stor stil lagt op til en fejring af dansk musik og den danske musikbranche, da Pelle Peter Jencel styrede showet live på DR1, DRTV og P3 lørdag aften. Showet skulle oprindeligt være holdt i marts, men P3 Guld har ligesom mange andre festligheder måtte udskydes. Denne gang var der dog taget en række corona-forbehold, så dansk musik endelig kunne hyldes.

 • KESI var på scenen ved P3 Guld, hvor han sammen med Hans Philip bød på 'Juno 18' og 'Blå himmel'- (Foto: Agnete Schlichtkrull)
 • Hans Philip har selv tidligere prøvet af blive 'P3 Talentet - som en del af Ukendt Kunstner - i 2014. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
 • Det varTessa, der indledte hele showet i Musikkens Hus klokken 21.00. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
 • P3-vært Pelle Peter Jencel var vært for aftenen, og han klarede sig både i almindeligt jakkesæt.... (Foto: Agnete Schlichtkrull)
 • og senere i lyserødt antræk. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
 • Joyce bød på sangen 'Åh nej chefen ringer'. De var selv nomineret til prisen 'P3 Talentet', som Ganger endte med at få. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
 • I forvejen var der blevet lovet overraskelser til P3 Guld, og en af dem var, at Anne Linnet sang sammen med Suspekt. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
 • Suspekt bød på nummeret 'Lykken kommer'. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
 • Artigeardit overraskede i hvide sokker og klipklapper - og han bød på nummeret 'Den Værste' samt 'Elvis', hvor Carmon også var med. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
 • Clara, der også var nomineret til P3 Prisen, sang 'Girl for You' og 'Bad for Me'. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
 • P3-værterne Pelle Peter Jensen, Fie Nedergaard og Andrew Moyo var alle på scenen, da det blev afsløret, hvorfor Jada fik P3 Prisen. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
 • Jada blev den første kunstner, der har prøvet at få alle tre priser, P3 uddeler til P3 Guld. Sidste år blev hun 'P3 Talentet', og i år sikrede hun sig både den store pris, P3 Prisen og prisen for 'P3 Lytterhittet'. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
 • Alle P3 Guld-modtagere samlet: Jada forrest til venstre, som fik både P3 Prisen og P3 Lytterhittet, samt Ganger, der blev 'P3 Talentet'. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
1 / 13

Foruden Jada og Ganger optrådte flere af aftenens andre nominerede: Clara og Artigeardit (nominerede til ’P3 Prisen’) og Tessa og Joyce (nominerede til ’P3 Talentet’). Derudover bød aftenens show også på flere overraskelser, som eksempelvis Carmon, Hans Philip, KESI og Suspekts gæsteoptræden med Anne Linnet.

FacebookTwitter