Gylden mikrofon for ’Mads & Monopolet’

P3's Mads Steffensen kan smykke sig med titlen som 'årets danske radiovært', og Iben Maria Zeuthens P3-program 'Ibens Harem' blev kåret som 'årets radioprogram', da radiobranchen fejrede sig selv.

Mads Steffensen, der også er kendt fra tv, kan nu kalde sig 'Årets danske radiovært'. Han fik den gyldne mikrofon ved prisuddelingen.

Tidligere på måneden kunne programmet ’Mads & Monopolet’ på P3 fejre sin seks års fødselsdag, og lørdag aften var der endnu mere at kippe med flaget for.

For da Danmarks officielle radiopriser, Prix Radio, blev uddelt i DGI Byen i København, var det journalist Mads Steffensen, der modtog Ekstra Bladets ’Gyldne Mikrofon’. Dermed kan han nu smykke sig med titlen som ’Årets danske radiovært’. Titlen overtager han fra ’De Sorte Spejdere’ på P3, som har modtaget prisen de seneste to år i træk.

Det var nu ellers både radioværter og programmer fra P1, P2, P3 og P4 og de kommercielle kanaler, der blev hædret, da den samlede danske radiobranche fejrede sig selv som afslutning på branchefestivalen Radiodays.

'Ibens Harem' årets radioprogram

Sammenlagt hentede DR ni hædersbevisninger ved prisfesten. Og det var så forskellige genrer som dokumentarer, nyheds- og sportsudsendelser, spørgeprogrammer, morgenshow, satire, programpromotion og interviewprogrammer, som den 30 mand store jury fra hele radiobranchen havde valgt skulle have et skulderklap.

Den fornemme pris som ’Årets radioprogram’ gik til den kun 24-årige Iben Maria Zeuthen og Rasmus Kramer-Schou for programmet ’Ibens Harem’, der bliver sendt på P3 hver søndag formiddag mellem klokken 10 og 12. Konceptet er, at Iben Maria Zeuthen hver uge har en moden eller ældre kendt mand med i studiet som medvært. Søndag er det for eksempel forfatteren Carsten Jensen, og i sidste uge var det chefpolitiinspektør Per Larsen.

Kom ind i kravlegård

Til Iben Maria Zeuthen knytter sig den historie, at hun kom til DR i 2005 og blev en del af DRs dengang nye "kravlegård for nye værter", Talentværkstedet.

Flere af DRs værter kunne i år gå hjem med en radiopris for andet år i træk. Men de fik den ikke nødvendigvis i samme kategori som i 2008. Hvor ’Go’Morgen P3’ sidste år blev hyldet som ’Årets radioprogram’, sikrede folkene bag morgenprogrammerne sig i år titlen som ’Årets morgenshow’.

Fik pris for andet år i træk

Journalist Maja Rosager fra DR Sporten kunne for andet år i træk gå hjem med en Prix Radio for at have lavet ’Årets nyheds- og aktualitetsudsendelse’. I år modtog hun, Tim Terry og Henrik Liniger prisen for deres dækning af ’Touren på P3’ i sommer, mens Maja Rosager sidste år hentede prisen lidt i samme boldgade: nemlig for ’Sport på 3’eren’ - sammen med en række kolleger fra DR Sporten.

Også Morten Steingrim Jakobsen og Nanna Bernth fra DR Markedsføring sikrede en pris for andet år i træk. Det gjorde de for et spot for påskebold i netop ’Sport på 3’eren’.

Lokalradioer fik hæderspris

Da Radiodays startede, blev der blot delt en enkelt pris ud hvert år - nemlig Hædersprisen. Prisen bliver fortsat uddelt, og i år gik den til Radio ABC Gruppen i Randers, dens medarbejdere og chefen Ole Søndergaard, fordi de - som juryen begrunder det - "har skabt en af de største succeser i kommerciel, regional forankret lokalradio. Succesen er både på det indholdsmæssige område samt økonomisk."

Gruppen består af Radio ABC, Solo FM og Radio Alfa - alle i Randers, GO! FM i Århus, Radio Mojn i Aabenraa/Sønderborg og Radio Skive.

Prismodtagerne ved Prix Radio 2009 var:

* Årets promotion/event: ’Rocktoget’, P4, Lone Bierlich og Amos Bendix * Årets radiostation: Radio 100FM * Årets dokumentar/feature: ’En by i Rusland’, P1, Brita Kvist Hansen og Anne Haubek, DR Perspektiv * Årets promotion for program: ’Sport på 3’eren - påskebold’, DR, Morten Steingrim Jakobsen og Nanna Bernth, DR Markedsføring * Årets stjerneskud: Ole Tøpholm, P3 Nyhederne * Årets radioreklame: Rådet for Større Færdselssikkerhed - ’Ta’ 10 af farten’, Det Danske Radiobureau * Årets nyhed/aktualitet: ’Touren på P3’, P3, Maja Rosager, Tim Terry og Henrik Liniger* Årets satire: ’Rytteriet’, P1 og P2, DR Fiktion - Rasmus Botoft, Martin Buch og Thomas Bernsen.* Årets radioprogram: ’Ibens Harem’, P3, Iben Maria Zeuthen og Rasmus Kramer-Schou.* Årets morgenshow: Go’morgen P3 - Henrik Povlsen, Jesper Holm, Pia Røn, Julie Bundgaard, Christian Damkjær Lundov og Kim Lykke Vester* Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon (valgt af Ekstra Bladets læsere): Mads Steffensen for ’Mads & Monopolet’, P3.* Radiodays Hædersprisen: Radio ABC Gruppen i Randers.

DRs mediedirektør Lars Grarup glæder sig over priserne.

"Det er et superflot resultat, og jeg glæder mig særligt over bredden i priserne, som er gået til programmer fra en lang række forskellige genrer på tværs af DRs radiokanaler; fra det virkeligt underholdende til det seriøse og dybdeborende, hvor det redaktionelle indhold er kernen. Samtidig er det glædeligt, at helt nye programmer og værter er stærkt repræsenterede, hvilket vidner om masser af nytænkning og kreativitet i radiomediet," siger han.

Velkommen til Medina

I alt 350 radiofolk fra hele landet har de seneste to dage deltaget i Radiodays i DR Byen og DGI Byen, og ved prisfesten lørdag aften var der - udover prisuddeling - også underholdning med The Raveonettes, Rasmus Seebach og Medina.

Facebook
Twitter