Hædret for 36 år med horn i DR

Solohornist Henning Hansen blev hædret med prisen på 20.000 kroner fra Venneforeningen for DRs Kor og Orkestre, da foreningen tirsdag holdt generalforsamling.

Henning Hansen har spillet horn i DR Symfoniorkestret siden 1981. (Foto: Agnete Schlichtkrull.)

Henning Hansen har spillet horn i DR Symfoniorkestret i 36 år, og tirsdag blev han hædret for de mange år i horngruppen.

I forbindelse med at Venneforeningen for DRs Kor og Orkestre holdt generalforsamling i DR Koncerthuset modtog Henning Hansen foreningens hæderspris på 20.000 kroner. Venneforeningen, der er uafhængig af DR, har til formål at støtte såvel ensemblerne som de enkelte musikere, og venneforeningen gav for eksempel penge, da DR Symfoniorkestret for nylig fik mulighed for at indkøbe nye kirkeklokker til orkestret.

Det var formanden for orkestrets medarbejderforening, 1. solopaukist René Mathiesen, der fik æren af at overrække prisen. Han dvælede ved, hvordan Henning Hansen ”blev vandet og blomstrede op” i orkestre i Lyngby-Taarbæk Kommune, før turen gik videre til Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Sjællands Symfoniorkester. Turen endte i DR Symfoniorkestret, hvor han har været siden starten af 1980’erne.

”Henning Hansen har altid sin gruppes bedste for øje og er en enorm støtte for især de nye medlemmer af horngruppen i DR Symfoniorkestret,” sagde René Mathiesen.

Udover at have arbejdet i orkestret i en årrække, har Henning Hansen også været en flittig kammermusiker i blandt andet Diamantensemblet og i Royal Danish Brass. I det sidstnævnte har han blandt andet været med til konceptet ’Brass on Wheels’, hvor han har kunnet kombinere sin anden passion – for løb og cykling – med en koncertturné, hvor musikerne cykler fra koncertsted til koncertsted i Danmark.

Allerede for cirka en måned siden blev det meldt ud, at sopranen Marianne G. Nielsen fra DR Koncertkoret også ville få en hæderspris af Venneforeningen for DRs Kor og Orkestre – ligeledes på 20.000 kroner.

”Marianne G. Nielsen er en vellidt, erfaren og kompetent kollega. Hun har sunget i DR Koncertkoret i en lang årrække, og på sidelinjen beriger hun stadig sit publikum med flotte solistiske præstationer. Marianne er desuden engageret i administrative opgaver i forhold til DR Koncertkoret, og dette engagement sætter vi stor pris på,” lød motiveringen fra Anna Carina, der er formand for DR Koncertkoret.

Ingen gode argumenter for sammenlægning

Formanden for Venneforeningen for DRs Kor og Orkestre, Mogens Rubinstein, kom i sin beretning på generalforsamlingen ind på de politiske udspil, der blandt andet har omfattet forslag om at løsrive DR Symfoniorkestret og DR Vokalensemblet fra DR og eventuelt lægge det sammen med Det Kongelige Kapel og Operakoret.

”Det har vi drøftet i venneforeningens bestyrelse og finder ingen gode argumenter for en sådan sammenlægning. Det vil give mere administration, og det vil ikke give bedre kunstneriske oplevelser, da arbejdsformen er vidt forskellige i de to institutioner. Dertil kommer, at det vil gå ud over DRs seere, lyttere og brugere samt koncertgængerne og formidlingen i det hele taget, hvis man ikke som i dag på smidig vis kan bruge kor og orkestre i 500 udsendelser om året, men skal forhandle sig frem mellem to vidt forskellige virksomheder fra gang til gang,” sagde han.

Facebook
Twitter