’Hammerslag’ arrangerer landskamp med sine norske kolleger

I en årrække har norske NRK sendt ’Solgt’, som er lavet præcis som DRs ’Hammerslag’. På tirsdag mødes de to hold for første gang til landskamp.

Norge og Danmark dyster om ejendomspriser i Gøteborg i ’Hammerslag’ tirsdag klokken 20.00. Det er den danske vært Christian Degn bagved, og den norske vært Frode Søreide i midten. Det danske hold dukker op i landsholdstrøjer i udsendelsen. (Foto: Kurt Rasmussen)

Landskampe er ikke kun noget, der udspinder sig i fodbold, håndbold eller 3-bande-carambole-billard. På tirsdag bliver der også for første gang holdt landskamp i at gætte ejendomspriser.

Landskampen står mellem DR1’s ’Hammerslag’-hold og ejendomsmæglerne og værten fra norske NRK’s ’Solgt’-programmer, og dysten bliver sendt på DR1 klokken 20.00 den 20. februar.

Tilbage i 2010 købte NRK formatet til ’Hammerslag’ fra DR, og siden har nordmændene kunnet se en lang række programmer i stil med de danske, men her altså under programtitlen ’Solgt’.

I landskampen tirsdag mødes Danmark og Norge på neutral grund – nemlig i Gøteborg i Sverige, hvor der skal gættes ejendomspriser.

”Ideen om en landskamp har jeg haft, siden jeg begyndte som vært på ’Hammerslag’ i 2014, men den rigtige anledning har manglet. Så slog det mig i efteråret, at der snart var vinter-OL, hvor vi igen skal se nordmændene vælte sig i guld og høre begejstrede kommentatorer. Og så lå det pludselig lige for,” siger ’Hammerslag’-vært Christian Degn.

I Danmark hed den første vært på ’Hammerslag’ Frode Munksgaard, og Frode hedder den norske faktisk også – nemlig Frode Søreide. De to værter mødtes i Oslo for at fastlægge reglerne.

Kemi og energi

”Der var en superkemi og energi fra start, og vi blev enige om reglerne, så det fungerede for alle og blev fair. Derfor blev det blandt andet på neutral grund i Gøteborg. Og de danske mæglere skulle se bolig med norske Frode, mens jeg tog mig af nordmændene, så sprogvanskelighederne var ens,” beretter Christian Degn.

Han siger, at seerne kan glæde sig til et veloplagt program, hvor man virkelig kan mærke, at der er noget ekstra på spil for mæglerne.

”Ingen vil tabe på sit lands vegne, og kampgejsten blev tydeligt understreget af, at de danske mæglere mødte op i landsholdstøj. De var meget stolte over at være på det første danske mæglerlandshold,” siger Christian Degn.

Han har selv gjort den erfaring ved at samarbejde med den norske ’Solgt’-redaktion, at de danske og norske programmer bliver produceret meget ens.

”Nordmændene optager dog kun en bolig om dagen med én fotograf, mens vi laver optagelser i to boliger på en dag – med to fotografer. De har jo også et noget større land, så der er også mere rejsetid og flere rejseudgifter,” forklarer DRs ’Hammerslag’-vært.

Da ’Hammerslag’ sidst blev sendt på DR1 tirsdag, fulgte 619.000 seere med, og også i Norge er det populært at gætte boligpriser. Her er det ikke usædvanligt, at en halv million kigger med på ’Solgt’-udsendelserne.

FacebookTwitter