Han er DR’s sundhedsfaglige anker

Peter Qvortrup Geisling har de seneste 23 år været hele Danmarks tv-læge. I øjeblikket formidler han ro, håb og fakta i forbindelse med corona-epidemien.

Peter Qvortrup Geisling har været i DR siden 1997. Foto: DR.

DR’s sundhedskorrespondent, Peter Qvortrup Geisling, har de seneste uger guidet danskerne igennem fup og fakta om den nye coronavirus, COVID19. Men det er langt fra første gang, tv-lægen toner frem på skærmen for at gøre danskerne klogere på sundhed, sygdomme og forebyggelse.

Peter Qvortrup Geisling er uddannet læge fra Aarhus Universitet i 1992 med en tillægsuddannelse i journalistik, og har siden 1997 været ansat hos DR. Han blev for alvor kendt som hele Danmarks tv-læge i programmet ’Lægens Bord’, der løb over skærmen fra 1997 til 2005. Her gav han danskerne viden om symptomer, sygdomme og andre sundhedsrelaterede emner.

I forbindelse med corona-epidemien er Peter Qvortrup Geisling tilbage som vært i flere specialudgaver af ’Lægens Bord - Corona’, hvor han sammen med andre eksperter og fagfolk opdaterer danskerne på den seneste corona-udvikling:

- Jeg skal formidle ro, håb og fakta – det er de tre vigtigste ting. Jeg skal forsøge at tegne et reelt billede af, hvad vi står i. Jeg dyrker ikke skrækscenariet, men er heller ikke overdreven beroligende. Virkeligheden ligger et sted imellem. Man kan let blive ramt af nuet og træde på speederen. Men det handler om at bringe fakta ind, der sætter tingene i perspektiv, fortæller Peter Qvortrup Geisling.

I 2018 blev Peter Qvortrup Geisling placeret som nummer to på nyhedsavisen Dagens Medicins liste over de mest gennemslagskraftige mænd og kvinder i sundhedssektoren – kun overgået af daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen:

- Placeringen kommer virkelig bag på mig, for jeg forsøger at navigere efter det gode råd som den største ’Mr. News’ nogensinde, Steen Bostrup, gav mig for 20 år siden. Han bød mig velkommen til DR og sagde: 'Husk, at det er historien, der er historien. Det er ikke dig, der er historien'. Det kan lyde ’jantelovsk’, men sådan var det ikke ment fra hans side. Det var en god måde at sige: 'Hold nu fokus’, sagde Peter Qvortrup Geisling tilbage i 2018 om placeringen.

Siden Peter Qvortrup Geisling ryddede ’Lægens Bord’ i 2005, er han flere gange tonet frem som vært på andre programmer som ’Ha’ det godt’, ’Diagnose søges’, ’Aftenshowet’ og senest i ’Sundhedsmagasinet’ sammen med Nola Grace Gaardmand. Derudover har han fungeret som ekspert i tv, radio og på nettet, når det har handlet om danskernes sundhed og velvære.

Specialudgaverne af 'Lægens Bord - Corona' bliver sendt alle hverdage klokken 19.05 på DR1 og kan desuden findes på DRTV her.