Han vandt konkurrencen om at tegne Børnenes U-landskalender i år

Martin Nebelong fra Vesterbro i København har vundet den konkurrence, som DR udskrev om at tegne årets u-landskalender. Næsten 200 var interesserede, og det var flere end ventet.

Martin Nebelong skal tegne årets u-landskalender. Han blev valgt blandt 200, der var parate til det. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)

Omkring 200 var interesserede i opgaven, men det bliver Martin Nebelong fra Vesterbro i København, der får opgaven med at tegne Børnenes U-landskalender 2017.

Det står fast, efter DR for første gang nogen sinde har holdt en konkurrence om at illustrere kalenderen, som i år kommer for 55. gang.

”Vi havde talt om, at det ville være en succes, hvis 50 tegnere meldte sig som interesserede, men der endte med at komme fire gange så mange, og det er vi rigtig godt tilfredse med. Vi udskrev konkurrencen for at udvide vores horisont af tegnere og se, hvem der meldte sig. Og det er virkelig folk i alle aldre, der har gjort det,” forklarer Thit Dyreberg, der er DRs projektleder på Børnenes U-landskalender.

Martin Nebelong, der er 34 år, har nu frem til den 1. juli til at sætte sig ind i universet til de to kalendere, der i realiteten skal laves, fordi der både er en kalender, der knytter sig til DR1-universet og til julekalenderen på DR Ramasjang. Derudover skal der også tegnes 48 tegninger, som skal gemme sig bag lågerne.

Illustratorgruppen under Dansk Forfatterforening har hjulpet DR med udviklingen af en fair og god konkurrence, og illustrator Tomas Björnsson har stået i spidsen for den jury, der har peget på Martin Nebelong som vinder.

Levende og varm stil

”Nebelongs stil er levende og varm. Hans brug af lys og skygge og en sprudlende farvepalet skaber et legende udtryk, der inviterer os med ind i hans magiske verden, hvor både store og små børn vil elske at gå på opdagelse. Og sammen med hans brug af magisk realisme, fungerer Nebelongs stil rigtig godt til Børnenes U-landskalender. Vi glæder os til jul og rigtig meget til at se Nebelongs julekalendere,” lyder det i motiveringen.

Martin Nebelong skal tegne årets u-landskalender. Han blev valgt blandt 200, der var parate til det. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)

Selv siger Martin Nebelong, at han søgte om at få opgaven med det samme, da han hørte, at DR søgte tegnere til kalenderen.

”U-landskalenderen har altid hængt hos os i mit barndomshjem op til jul, og der er derfor noget helt specielt i, at jeg får mulighed for at sætte mit eget præg på illustrationerne. Derudover har jeg en datter på tre år, og jeg glæder mig til at lave en kalender til hende og de andre børn, der skal have den op at hænge i år. Jeg håber, at mit arbejde vil være med til at skabe et godt overskud til Danida, og det vigtige arbejde de udfører, siger Martin Nebelong, der har arbejdet professionelt med at illustrere, siden har var 20 år. De seneste 10 år har vinderen også undervist børn og unge i at tegne tegneserier og manga.

DR og Danida har samarbejdet om kalenderen siden 1962, og efter planen bliver Børnenes U-landskalender præsenteret for omverdenen i første halvdel af oktober i år.