Hans DR-arbejdsdag veksler mellem koncertkor og koncernindkøb

Otte Ottesen blev færdiguddannet på konservatoriet i 2010 og synger i DR Koncerthuset. Nu er han også blevet ansat på deltid i DR Koncernindkøb.

  • Otte Ottesen er stadig en del af DR Koncertkoret, selvom han også er ansat i DR Koncernindkøb. (Foto: Jonas Nielsen)
  • Otte Ottesen (nummer tre fra højre) optræder med DR Koncertkoret. (Foto: (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1))
1 / 2

I starten af 2009 åbnede DR Koncerthuset endelig. Med til indvielsen var Otte Ottesen. Han var i gang med sit sidste år på musikkonservatoriet, men havde allerede fået sit første job i DR, og til indvielsen af de nye lokaler sang han sammen med resten af DR’s koncertkor.

10 år er gået, og nu kan Otte Ottesen findes i DR Koncernindkøb i sit første job uden for musikken, siden han blev færdiguddannet på konservatoriet i 2010. Her er han blandt andet med til at sørge for, at alle de virksomheder, der bruger data gennem DR, lever op til deres databehandleraftale, som der er forhøjede krav til efter indførelsen af GDPR.

Før jeg gik på konservatoriet, læste jeg jura. Jeg mistede motivationen dengang, og kastede mig over sangen i stedet for. Men som årene gik, og jeg fik familie, blev kravene til indtægt lidt strengere, og så gjorde jeg min jurauddannelse færdig, fortæller Otte Ottesen og fortsætter:

- Jeg kendte nogle, der arbejdede i Koncernindkøb, og gennem dem blev jeg opmærksom på, at der var en stilling ledig, og så søgte jeg den med det samme.

Musikken er ikke lagt væk

Otte Ottesen begyndte i DR Koncernindkøb den 1. april 2019 i en deltidsstilling som indkøber. Foruden arbejdet med databehandleraftalerne har han en række andre arbejdsopgaver blandt andet redigering af Koncernindkøbs sider på DR's intranet, kaldet DRinde, og dr.dk.

Ved siden af har han en håndfuld sangjobs, og han er også stadig ansat i Koncertkoret 200 timer om året lige ovre på den anden side af Emil Holms Kanal.

Det sker derfor, at han efter en arbejdsdag i Koncernindkøb, går turen gennem Indre Gade og møder ind i Koncerthuset og laver prøver med koret.

- Jeg nyder virkelig variationen. Der er helt klart en del af mit hoved, der bliver stimuleret af andre ting end at synge, så derfor er jeg glad for, at jeg har begge dele. De to ting supplerer hinanden super godt, siger han og uddyber:

- Efter en dag med mange timer bag en skærm, er det rigtigt rart at komme over og synge. Men det er jo også bare et arbejde, og hvis jeg kun gjorde det, ville jeg mangle det andet.

Det er dog ikke alle Otte Ottesens sangjob, der er helt forenelige med en dag på kontoret. Der er nemlig forskel på, om han skal synge alene som solist eller synge i kor. Hvor han ofte klarer korsangen med en lille pause efter det daglige kontorarbejde, kræver koncerterne som solist lidt mere plads i skemaet.- Det kan godt optage meget plads i hovedet, hvis jeg skal synge som solist. De dage bliver jeg nødt til at tage fri, så jeg har fuld fokus på det. Det er ikke fordi, jeg ikke skal levere som korsanger, men jeg er alligevel mere på, når jeg står der alene.

Om det er korsang eller juridisk arbejde i Koncernindkøb, er én ting det altoverskyggende, når Otte Ottesen går på arbejde.

Det skal være sjovt at arbejde

- Man kan ikke synge i kor sammen, hvis ikke man har det sjovt. Og ligesom god kemi giver et godt kor, giver det også en velfungerende afdeling, siger han og fortæller, at han er rigtigt glad for kollegerne i Koncernindkøb, som har taget rigtigt godt imod ham.

De har vist stor interesse for den anden del af hans job og har blandt andet været med til generalprøve i koncertsalen, da Otte Ottesen sang kor til den store fantasy-koncert ’Fantasymphony’, som DR Symfoniorkestret lavede sammen med 'Troldspejlet'.

- Jeg er heldigvis landet et sted, hvor folk har det rigtigt godt med hinanden, og det er en meget vigtig ting for mig, siger han og smiler.

FacebookTwitter