Hele landet er med i Danmarks Indsamling på DR

DR samler for 11. gang ind til Danmarks Indsamling, og det kulminerer i år i et stort liveshow lørdag den 4. februar på DR1 kl. 19.00. Op til tv-showet samler mange DR-formater ind til indsamlingen over hele landet.

Det landsdækkende P4-program 'Formiddag på 4'eren' tager også del i årets Danmarks Indsamling, og Steffen Brandt gæster blandt andet studiet, når der sendes indsamlingsradio på P4. (Foto: © Agnete Schlichtkrull Type 1)

Både DRs tv, radio og web er med i den 11. udgave af Danmarks Indsamling. Igen i år samler DR danskerne, når 12 af Danmarks største humanitære organisationer sammen med DR samler ind til nogle af verdens fattigste. I år er fokus rettet mod at bekæmpe sult blandt børn rundt om i hele verden.

Både P3, P4, DR1, Aftenshowet, DR Ultra og Ramasjang er blandt de DR-platforme, der sætter fokus på årets tema ’Intet barn må sulte’ med journalistik, oplysning og underholdning. I løbet af januar og første uge af februar bliver sendefladen fyldt med historier og konkurrencer samt gode gerninger, der alt sammen støtter op om indsamlingen.

DR ser frem til at rette opmærksomheden mod dette års vigtige tema ’Intet barn må sulte’, når Danmarks Indsamling for 11. gang i træk åbner et vindue til det, vi kalder de ’stille katastrofer’, der ellers sjældent får plads i medierne. Frem mod det store indsamlingsshow på DR1, vil vi gøre vores bedste for fylde vores flader på radio, tv og digitalt med den rette blanding af journalistik, oplysning og underholdning – for at øge opmærksomheden på dette vigtige tema. Så håber vi, at danskerne endnu en gang vil støtte massivt op om indsamlingen,” siger Anders Thomsen, redaktør for Danmarks Indsamling på DR.

Regional indsamling på P4

Gennem hele ugen vil lytterne møde Danmarks Indsamling 2017 i P4’s regionale morgen­ og eftermiddagsprogrammer. Her er både stærke historier, om børn der sulter, som indsamlingen i år går til, ligesom der vil blive trukket lod om præmier, besøg af sjove gæster, skæve indslag og meget mere i den gode sags tjeneste.

P4s ni distrikter bakker op om indsamlingen alle hverdage fra kl 06.00, og radioen kan ind imellem lyde anderledes end normalt. P4 Sjælland tager for eksempel traditionen tro på landevejen med både værter og sendevogn og fortæller historier fra turen rundt på Sjælland.

Imens DR1 sender det store indsamlingsshow fra København den 4. februar er P4 til stede i Århus, hvor TV-2 spiller en gratis koncert til fordel for indsamling. Igennem hele ugen kan P4s lyttere fra hele landet vinde billetter til koncerten. TV-2’s forsanger, Steffen Brandt, stille desuden op i det landsdækkende P4-program ’Formiddag på 4’eren’, som også tager del i årets Danmarks Indsamling. Her fortæller han, hvorfor det er vigtigt at bakke op om indsamlingen i år.

P3 tager lytterne med ud i verden

P3 sender indsamlingsradio mandag til lørdag kl. 9-14 i ugen op til Danmarks Indsamling med værterne Gyrith Cecilie Ross, Mikkel Rosendal og Lærke Lytken. Der bliver fuld gang i lytternes egne historier, tombolaer, besøg af eksperter og reportager fra Tue Blædel, der er med fra Madagaskar hele ugen, hvor han besøger et UNICEF-projekt. Her skal han følge arbejdet med at bekæmpe underernæring blandt børn. Der skal blandt andet uddeles vitaminpulver, guides om amning og laves rutinetjek af børn, som Tue Blædel reporterer hjem til P3-lytterne for at sætte fokus på årets tema om fejl- og underernæring af børn i udviklingslande.

Børn samles om gode gerninger i hele landet

DR samler danskere fra hele landet i Danmarks Indsamling – også børnene. Igen i år kan børn gøre gode gerninger sammen med DR Ramasjang, DR Ultra, landets biblioteker og Ole Kirk's Fond. Derudover laver en række skoler og foreninger også større arrangementer og bakker op om initiativet. For hver gode gerning, der bliver lavet rundt om i landet, giver Ole Kirk's Fond 25 kroner til Danmarks Indsamling. Børnene har tradition for at være de største bidragsydere, og sidste år indsamlede børnenes gode gerninger over 6 millioner kroner, som er den største enkeltdonation i indsamlingens historie.

Om Danmarks Indsamling 2017

I år er temaet for Danmarks Indsamling ’Intet barn må sulte’, og indsamlingen går til at bekæmpe sult blandt børn verden over. Danmarks Indsamling er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag.

I 2017 er det 11. gang, Danmarks Indsamling afholdes. Indsamlingen løber fra 1. januar og kulminerer med tv-showet den 4. februar. Siden den blev afholdt første gang i februar 2007, har danskerne bidraget med mere end 869 millioner kroner, og hjulpet mere end 7 millioner mennesker til en bedre tilværelse. I 2016 samlede danskerne over 97 mio. kroner ind under temaet ’10 år mod fattigdom’.

De 12 deltagende organisationer, som DR samarbejder med er: ADRA Danmark, BØRNEfonden, CARE DANMARK, Dansk Flygtningehjælp, Folkekirkens Nødhjælp, Oxfam IBIS, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, Red Barnet, Røde Kors, SOS Børnebyerne og UNICEF Danmark.