Hele landet kan følge med i Bogforum på dr.dk

DR har egen scene og et massivt program, når bogelskere mødes til Bogforum i Bella Center fra den 7.-9. november. Og alle kan følge med, når dr.dk sender web-tv alle tre dage.

Døren står åben, når Karen Secher og Tore Leifer blander samfund og kultur med undren og nysgerrighed i to timers direkte radio. (Foto: Lars E Andreasen © Type 1)

Når adskillige tusinde i weekenden 7.-9. november strømmer til Bogforum i Bella Center på Amager, har DR en stribe tilbud til bogelskerne. DR har egen scene, og en overgang fredag eftermiddag er der DR-events på hele tre scener.

Befinder man sig imidlertid i eksempelvis Esbjerg, Skagen eller Bogense, så man ikke har mulighed for at tage til landets største bog-begivenhed, er der nu ingen grund til at fortvivle af den grund. Dr.dk sender i år web-tv fra Bogforum alle tre dage – lige fra overrækkelsen af debutantprisen fredag formiddag til nogle af de sidste store forfatterinterviews søndag.

På dr.dk er journalist Jacob Frische værten, der guider seerne rundt mellem bøger, forfattersamtaler, eksperter og litteraturelskere, ligesom redaktionen tager pulsen på de sociale medier, og hvad der bliver skrevet om bøger hér under Bogforum. På livesiden på dr.dk kan brugerne selv gætte med, når Adrian Lloyd Hughes og Tore Leifer har forvandlet deres ’Kunstquiz’ til en ’Litteraturquiz’ fredag klokken 18.00. Her deltager blandt andre forfatterne Hanne-Vibeke Holst, Michael Katz Krefeld og Lene Kaaberbøl, og er man til stede i Bella Center, kan man også opleve dysten live på Bogforums store scene.

Peter Høeg i interview

DR Scenen bliver programmet mildest talt blandet i løbet af de tre dage. Blandt forfatterne, de besøgende kan møde, er for eksempel Peter Høeg, der fortæller om sin roman ’Effekten af Susan’, som er nomineret til DR Romanprisen 2015. Det samme er Jens Vilstrup med romanen ’Opland’, som han kommer og fortæller om søndag. Også Helle Helle, Simon Pasternak, Tom Buk-Swienty, der har skrevet bøgerne, som er forlægget til ’1864’-serien og den herboende indiske forfatter Tabish Khair er blandt navnene, der bliver interviewet på DR Scenen.

Blandt de mange øvrige ting, man kan opleve fra DRs hjørne af bogmessen, er for eksempel en syng med-koncert og workshop med DR Juniorkoret, Frank Esmann, der har gæster, som taler om selvcensur på nettet efter Snowden og højtlæsning med Rebecca Bach-Lauritsen fra Ramasjang. DR Læseklubberne og dommerne fra sommerens erotiske novellekonkurrence på DR K giver også gode råd om at skrive i netop den genre, mens DR Kunstklub kommer og fortæller om sit nye kunstalfabet.

”Bogforum er ikke bare et mødested for forfattere, bogfolk og læsere. Messen er med hele sin bredde i genrer og temaer et levende udtryk for livskraften i dansk sprog og kultur lige nu. Der er DR selvfølgelig med for at møde publikum og læsere med en bred vifte af egne programmer og aktiviteter, men også for at formidle bogmessen til alle de mennesker, som er optaget af bøger og litteratur, men som ikke kan være med i København,” siger DRs kulturdirektør, Tine Smedegaard Andersen.

P1 sender direkte

På P1 kommer både lytterne og Bogforum-gæsterne til at mærke, at en række programmer bliver sendt direkte fra DR Scenen. Karen Secher og Tore Leifer flytter for eksempel sendingen af P1’s nye kultureftermiddag til Bella Center og sender direkte fra klokken 14.00-16.00 fredag. Det samme gør ’Sproglaboratoriet’ og ’Skønlitteratur på P1’ – startende lørdag eftermiddag fra klokken 15.30.

Fredag eftermiddag breder DR sig ud over flere scener, idet tv-læge og medarbejder på TV-Avisen Peter Qvortrup Geisling fra klokken 16.00 inviterer til en eftermiddag med eksperterne fra dr.dk/levnu på Bogforums Lev Nu-scene. Her bliver emnerne både humør, træning, opdragelse, sexlyst og jalousi, når tv-lægen giver boggæsternes liv et serviceeftersyn.

Endelig har DR netop lanceret sitet dr.dk/bogforum. Her vil der allerede inden Bogforum være optakt med anbefalinger, tendenshistorier og artikler om, hvad der sker på DR Scenen. Og under selve Bogforum bliver siden stedet, hvor alt stoffet fra DRs redaktioner, der er på Bogforum, bliver samlet.

Facebook
Twitter