Hele verden vil spille i DR Big Band

DR Big Band delte mandag formiddag et jobopslag på deres facebookside. Og så gik det stærkt. Inden længe var der ansøgninger fra Australien.

DR Big Band søger ny 2. basunist. Bandet har i alt fem basunister. Foto: Nicolas Koch Futtrup. (Foto: Picasa)

DR Big Band er utroligt populært og ikke kun hos publikum. Da orkestret mandag formiddag delte et jobopslag som 2. basunist, gik der ikke længe, før det var delt over 100 gange og set af flere end 21.000 mennesker.

Nicolas Koch Futtrup, der er produktionsleder i DR Kor og Orkestrer, er ikke i tvivl om bandets popularitet, men han blev alligevel meget overrasket over, hvor hurtigt opslaget spredte sig.

- Da det havde ligget ude i en time, havde vi allerede to ansøgninger fra Australien. Senere på dagen kom der ansøgninger fra blandt andet Italien, USA og Israel. Det, synes jeg, er ret sjovt, og det viser, hvor stort et navn, DR Big Band er ude i verden, siger han.

Søger altid internationalt

- Vi søger på engelsk for at nå ud til musikere i hele verden. Ved at gøre det, øger vi chancen for at finde de allerbedste, og vi støder på folk, som vi ikke vidste eksisterede og som kommer ud af det blå og spiller sindssygt godt, forklarer han og fortæller, at den seneste stilling, DR Big Band havde ledig, blev besat af en ung hollænder, som de intet kendte til på forhånd.

Nicolas Koch Futtrup mener, at bandets store popularitet i udlandet stammer fra 1960’erne og 1970’erne, hvor Danmark var en stor jazzmetropol. Her kom store dirigenter fra hele verden til Danmark for at arbejde med orkestret, og det gav DR Big Band et kvalitetsstempel, som bandet også lever op til den dag i dag.

De seneste år har DR Big Band blandt andet været hovednavn på jazzfestivaler i Jakarta og Tokyo.

Mange ansøgere

Når der er en plads ledig, modtager DR Big Band typisk 160 ansøgninger fra musikere i hele verden. Når man har ansøgt, skal man indspille en række numre, som skal sendes til DR. Lydfilerne er anonyme og bliver vurderet af en jury. De bedste bliver efterfølgende inviteret til en audition i Koncerthuset.

På nuværende tidspunkt har bandet fået tilsendt talrige ansøgninger til stillingen som 2. basunist, og med over en måned til man skal modtage lydfiler fra ansøgerne, forventer Nicolas Koch Futtrup at der kommer mange flere.

Se jobopslaget her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk