Her er Årets Grand Prix By 2023

Dansk Melodi Grand Prix holdes den 11. februar, mens børnenes MGP finder sted den 18. februar.

Sådan så det ud i Herning i år, hvor Stine Bramsen blandt mange andre sang i pausen. I 2023 er Næstved årets Grand Prix-by. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)

Hele Danmarks musikfest, Dansk Melodi Grand Prix, bringer også i 2023 fest og farver hjem i de danske stuer. Lørdag den 11. februar sender DR direkte fra Arena Næstved, når danskerne skal stemme om, hvilken sang der skal repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest i Storbritannien til maj.

Valget står igen mellem otte forskellige sange, som bliver offentliggjort i det nye år, ligesom værterne til showet meldes ud senere på efteråret.

Musik, der afspejler dansk kultur

- Dansk Melodi Grand Prix er en stolt tradition og en musikalsk folkefest, som samler os på tværs af generationer og smag. Derfor er det igen i år ambitionen at skabe et show, der bringer danskerne sammen hjemme i stuerne, og som fejrer musik og sangskrivningskunsten, siger Gustav Lützhøft, der er ledende redaktionschef i DR Kultur, Debat og Musik.

Årets Grand Prix By

Næstved er Årets Grand Prix By, og hele kommunen vil derfor i ugerne op til Dansk Melodi Grand Prix invitere til forskellige kulturelle arrangementer for både børn og voksne. Den samlede aktivitetskalender præsenteres i det nye år.

- Vi er glade for, at DR har valgt Næstved som Grand Prix By 2023. Hvis vi selv skal sige det, er det helt oplagt, for Næstved er en by med masser af musikkultur. Vi har endda udklækket to grandprixvindere: Fra Næstved Musikskole sangerinde og skuespiller Flora Ofelia, som vandt børnenes melodi grandprix i 2015, og fra Næstved Ungdomsskole trommeslager Ihan Haydar, som har vundet Dansk Melodi Grand Prix i 2012 og sørme også i 2022. Vi er klar til at stå sammen og stable endnu en folkefest på benene, siger borgmester Carsten Rasmussen.

MGP

Børnenes MGP finder ligeledes sted i Arena Næstved, og det løber af stablen lørdag den 18. februar. Værter og årets otte sange offentliggøres senere.

Billetsalget begynder i november, og begge shows kan vanen tro ses på DR1 og DRTV.

Programansvarlig Erik Struve Hansen (th.) overrækker beviset på, at Næstved er Årets Grand Prix By til borgmester Carsten Rasmussen og direktør i Arena Næstved Jakob Brixvold. Foto: Julie Spuhr. (Foto: © Julie Spuhr)