Her er årets julekalendere 2022

Der er rig mulighed for julehygge med både nye TV-julekalendere og gensyn med gamle klassikere denne jul.

1. december kan alle børn og barnlige sjæle lære tjenestepigen Karen og nissen Rumle at kende i 'Julehjertets hemmelighed' på DR1 og DRTV. (© DR)

Der er under to måneder til jul, og der er masser af godt jule-TV klar til dig.

I år sender både DR og TV 2 helt nye julekalendere, men allerede fra 1. november kan du tyvstarte med julehyggen, når en lang række juleprogrammer bliver tilgængelige på DRTV.

Få et overblik over alle julekalenderne her:

Julehjertets Hemmelighed

(© DR)

13-årige Karen er tjenestepige på en herregård i sidste halvdel af 1800-tallet. Hun glæder sig altid til jul, for så ser hun sin ven, nissen Rumle, igen. Men mørke kræfter overtager herregården og kommer imellem Karen og Rumle, og julens magi hænger i en tynd tråd.

Se med på hver dag kl. 19.30 på DR1 og på DRTV fra 1. december

Tinka og Sjælens spejl

(© TV 2)

TV 2 sender igen i år en julekalender, der handler om nissepigen Tinka. Denne gang er Tinka begyndt at tvivle på sine evner som nissernes leder. Da hun kommer på sporet af en familiehemmelighed, søger hun svar i menneskenes verden.

Sendes på TV 2 kl. 20

Nissernes Ø

(© DR)

I den tredje julekalender om Nissebanden fra 2003 møder du udover Lunte fitnissen Figur Figurson, Pyt, Sugar og calypsonissen Jo Jo. Handlingen udspiller sig i både Holme-Olstrup og på St. Croix, hvor en falsk julemand ved navn Santa har solgt julen til rigmanden Fornøje Frederik.

Se med hver dag på Ramasjang kl. 17 og på DRTV fra 1. december

Ramajetternes Jul

(© DR)

Julemandens computer er blevet stjålet i Ramasjang Lufthavn. Ramasjetterne må nu rejse hele Europa rundt for at redde julen i denne julekalender fra 2017.

Se med på DRTV kl. 6 hver dag fra 1. december

Tidsrejsen

(© DR)

I Tidsrejsen fra 2014 er Sofies største ønske, at hendes mor og far finder sammen igen, så de kan fejre jul sammen, som de plejer. Men hvordan får man to mennesker, der er vokset fra hinanden til at elske hinanden igen?

Sofies farfar har opfundet en gyro, som han giver til Sofie. Hvis hun kan få opfindelsen til at virke, kan den bøje tid og sted - som en tidsmaskine!

Absalons Hemmelighed

(Foto: © Mike Kolloffel, DR)

Den arkæologiinteressede Cecilie bor ovenpå et stormagasin, hvor hendes far er chef. Magasinets juleudstilling viser arkæologiske fund fra Absalons gård - her hører Cecilie første gang om Absalons hemmelighed, der kan have helbredende kræfter.

Cecilie sætter sig for at finde hemmeligheden, så den kan helbrede hendes syge lillesøster.

Nissebanden

Imacon Color Scanner (© DR)

Julemanden har mistet sit gode humør, for der er gået hul på den pose, han opbevarede den i. Det er en sag for hr. Mortensen, Skipper, Gemyse, Lunte og Pil, der sætter sig for at finde en fryd for øjet, en kildren i næsen, en liflen for øret og en rislen ned ad ryggen.

Deres hårde arbejde bliver selvfølgelig belønnet i hvert afsnit med en ordentlig portion risengrød!

Nissebanden i Grønland

(© DR)

Nissebanden aner ikke, at to glødende stjernesten højt oppe i himmelhvælvet er stødt mod hinanden og styrtet ned tæt ved Julemandens Kongsgård i det nordlige Grønland. Julemandens brevand ankommer med en opgave, de aldrig havde drømt om.

Jul på slottet

(© DR)

I den eventyrlige og romantiske historie fra 1986 forsøger prinsesse Miamaja og prins Valentin at sikre julefreden.

Jullerup Færgeby

(© DR)

Anton, Kaja og Knud bor i et fyrtårn. Mød dem og en masse andre skægge dukker i julekalenderklassikeren 'Jullerup Færgeby' fra 1974.

Vinterbyøster

(© DR)

Familien Caramella fra Cirkus Caramella bor i bedstemamas villa i stationsbyen Vinterbyøster, mens deres cirkustelt lappes. Stationsbyens indbyggere, som postbud Morten Post, forenes med cirkusfamilien i anstrengelserne efter at skaffe et stort juletræ til byen i denne julekalender fra 1973.

Jul i Gammelby

(© DR)

Borgmesteren i Gammelby truer med at aflyse julen. Men det synes børnene Mads og Mette ikke er nogen god ide, så de slår sig sammen med to drillenisser for at lave numre med deres far og redde julen.

Bamses Julerejse

Imacon Color Scanner (© DR)

Bamse, Kylling og Ælling tager på en eventyrlig rejse for at bringe julemandens gavepapir, bånd og til-og-fra-kort til julemanden. Undervejs møder de hans søn, som vil gøre alt for at spolere julen.

'Bamses Julerejse' blev sendt første gang tilbage i 1996.

Se hele julekalenderen på DRTV fra 1. december

Sebastians jul

(© DR)

Sebastian Klein er flyttet ind på en gård, hvor bondemanden hver dag lægger en seddel til ham med dagens gøremål. Han skal blandt andet give hesten nye sko på og beskytte gæssene mod ræven i denne julekalender fra 2010.

Se hele julekalenderen på DRTV fra 1. december

Onkel Rejes julefis

(© DR)

Der er julefis i hytten hos Onkel Reje og Brille med juleheavy, kreative adventskranse og Onkel Rejes sure sokker, der fortæller julevittigheder.

Se hele julekalenderen på DRTV fra 1. december