Her er de 10 finalister i Dansk Melodi Grand Prix 2020

Alle sange er nu klar til Dansk Melodi Grand Prix i Royal Arena i København den 7. marts. Navne som Isam B og Sys Bjerre er blandt dem, som DR’s fagjury nu har udvalgt. Sangene kan høres fra nu.

Isam B, der har en fortid i Outlandish, prøver noget nyt. Han er deltager i årets Melodi Grand Prix med sangen ’Bølger’. (Foto: Lars Svankjær © lars svankjaer)

DR kan nu løfte sløret for alle 10 sange, der er med i Dansk Melodi Grand Prix 2020 i Royal Arena i København den 7. marts.

For nylig sluttede den store landsdækkende afstemning, hvor ni sange kæmpede om tre pladser i finalen ved Dansk Melodi Grand Prix.

Det blev ’Screens’ med Sander Sanchez, ’Forget It All’ med Kenny Duerlund og ’Yes’med Ben & Tan, som charmerede danskernes øregange bedst i henholdsvis Nord-, Syd- og Øst-distrikterne.

Siden har en musikkyndig jury fra P4’s ni distrikter debatteret hvilke to af de seks sange, som danskerne ikke stemte videre, der skulle have et wildcard. Valget er faldet på ’Bye Bye Heaven’ med Jamie Talbot og ’Ville ønske jeg havde kendt dig’ med Emil.

De fem finalister får følgeskab af fem yderligere sange, som DR’s fagjury har udvalgt, og som nu er klar til at blive præsenteret:

  • ‘Bølger’Isam B

  • ‘Honestly’Sys Bjerre

  • ‘Den eneste goth I Vejle’Maja og de sarte sjæle

  • ‘Faith’Benjamin Kissi

  • ‘Human’Jasmin Rose feat. RoxorLoops

Isam B er især kendt for sin tid i Outlandish, Sys Bjerre storhittede med ’Malene’, og Maja og de sarte sjæle brød igennem i ’Karrierekanonen’. Benjamin Kissi var ’Ugens uundgåelige’ i DR med Are We Brothers-nummeret ’Come Around’, og Jasmin Roses finalesang er blandt andre skrevet af Dansk Melodi Grand Prix' ukronede dronning, Lise Cabble.

Musikken er live i år

Dansk Melodi Grand Prix holdes for første gang i mange år i hovedstaden, når Royal Arena slår dørene op til showet, der i år har Rasmus Bjerg og Hella Joof som værterne, der skal guide kunstnerne og seerne gennem aftenen. Her er al musik for første gang i mange år live og leveres af The Antonelli Orchestra.

Ledende redaktør for Dansk Melodi Grand Prix, Gustav Lützhøft fra DR, har glædet sig til endelig at kunne løfte sløret for de 10 finalister:

- Det er et virkeligt stærkt felt af sange og artister, der er med i år, og vi er meget stolte af det varierede udvalg, som jo både er valgt af danskerne og kompetente juryer. Og når vi tilmed skruer op for musikken ved at spille alle numrene 100 procent live, er jeg sikker på, at alle, der følger med i Royal Arena og hjemme foran skærmen, får en musikalsk aften af de helt store, siger han.

Alle sange kan høres nu

Tidligere har danskerne først kunne høre sangene i dagene op til selve Grand Prix-aftenen, men du kan allerede nu lytte til alle numrene på dr.dk/grandprix eller på alle streamingtjenester.

- Ved at offentliggøre alle sange mere end en måned før showet er det vores ønske, at vi op til den store aften får etableret en dialog om musik og sangskrivning langt tidligere, end vi plejer. Og så gør det heller ikke noget, at alle danskere kan deres favoritsang udenad og kan synge med på den under showet, siger Gustav Lützhøft.

Du kan læse mere om billetter til Dansk Melodi Grand Prix 2020 den 7. marts i Royal Arena på www.drbillet.dk

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk