Her er de 9, der skal være med i 'X Factor's liveshows

Efter rækken af auditions, 5 Chair Challenge og bootcamps er de mange deltagere skåret ned til de seks solister og tre grupper, der skal dyste mod hinanden i rækken af liveshows. Mød de sidste ni her.

  • Sanne Salomonsen med Oliver, Vita og Sigmund. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Remee med sine solister Jamie Talbot, Anja Nynne og Rasmus. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Thomas Blachman med de udvalgte grupper (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
1 / 3

Vejen til sejr i denne 11. og sidste sæson af ’X Factor’ på DR går i første omgang via auditions, 5 Chair Challenge og bootcamps.

Dette nervepirrende forløb er nu gennemført, og deltagerfeltet er skåret ned til seks solister og tre grupper. To af grupperne er blevet sammensat af Blachman, som bestemt ikke var imponeret over niveauet blandt deltagerne i sin historisk svære kategori.

Nu skal de sidste ni dyste mod hinanden i rækken af liveshows, som begynder fredag den 23. februar klokken 20.00 på DR1. Der er seks regulære liveshows inden finalen, der finder sted den 6. april.

15-22 år (Sanne Salomonsens kategori):

OLIVER: 15-årige Oliver fra Sabro har ventet i et årti på at blive gammel nok til at deltage i X Factor. Han har sunget hele livet, men han har aldrig modtaget sangundervisning, og han har kun få gange sunget foran et publikum. Hans forbilleder er Ariana Grande, Aretha Franklin og Harry Styles.

SIGMUND: Foruden musikken er den 22-årige aarhusianer Sigmunds store lidenskab i livet dansen, som han også underviser i. Han ser sig selv som en diva, og han boltrer sig på de sociale medier, som han lægger sine egne videoer ud på – fyldt med både sang og dans med vennerne.

VITA: Vita er halvt tuneser, 17 år gammel og fra Aalborg, hvor hun går i 1.g og arbejder på Burger King. Amy Winehouse er blandt hendes store favoritter, men hun prøver ikke at efterligne nogen. I stedet skriver hun sine egne sange, som hun akkompagnerer med sit guitarspil.

23+ (Remees kategori):

ANJA NYNNE: 27-årige Anja Nynne er oprindeligt fra Aarhus, men bor nu i Københavns nordkvarter. Hun arbejder som stewardesse, og hun elsker Adele og Sam Smith. Efter ti års pause som sanger er hun klar til at tage dommerne og seerne med storm.

JAMIE TALBOT: Til hverdag er han receptionist i Fitness World, men nu har 29-årige Jamie Talbot rettet sigtekornet mod en karriere som sanger. Han er flyttet fra Aalborg til Københavns nordvestkvarter, og musikalsk er hans helt store favorit den norske Susanne Sundfør.

RASMUS: 27-årige Rasmus fra Brønshøj elsker popmusik og især Michael Bublé. Han arbejder som tømrer i dagtimerne, men han har tilbragt mange aftener med karaoke på Sams Bar. Han har sunget en masse sammen med sin far og bror, og foruden musikken er hans store passion snooker.

Grupperne (Thomas Blachmans kategori):

ANNE METTE & TOMAS: 51-årige Anne Mette og 46-årige Tomas fra Testrup er ikke blot ægtefolk. De er også forretningspartnere i deres fælles e-læring-firma. De starter som regel dagen med en badetur i havet, og hver fredag holder de ”pladeparade” med deres to børn, hvor de alle fire synger sammen.

PLACE ON EARTH: 17-årige Mille fra Ølstykke, 21-årige Andreas fra Herlev og 19-årige Kathrine fra Horsens udgør tilsammen denne trio, som blev sat sammen af Blachman. De repræsenterer hver især det viltre, det filosofiske og det fornuftige og udgør således en helt unik konstellation.

SOL & CHRISTIAN: Blachman satte 15-årige Sol fra Nykøbing Falster og 17-årige Christian fra Hindborg sammen til en duo, da han så den samme yndefulde renhed i de to sangere. Sol lytter meget til Sia, mens Christian har en stor forkærlighed for Electric Wave Bureau.

Hvert enkelt liveshow sendes fra klokken 20.00-21.00, og seerne får mulighed for at stemme på deres favoritter via SMS og X Factor-app’en.

Afgørelsen vises klokken 21.30, og her skal de to solister eller grupper, der har fået færrest stemmer, kæmpe for deres overlevelse i farezonen. Herefter er det op til de tre dommere at afgøre, hvem af de to, der går videre, og hvem der skal forlade programmet.

Facebook
Twitter