Her er de tre kandidater til P8 Jazz Prisen 2020 – Årets Ildsjæl

Igen i år uddeler P8 Jazz sin ildsjæl-pris ved Danish Music Awards Jazz. Jazzfesten bliver holdt på Bremen Teater i København den 12. november og sendes direkte på kanalen.

P8 Jazz Prisen bliver uddelt den 12, november.

DR P8 Jazz uddeler sin egen pris til Danish Music Awards Jazz, der finder sted torsdag den 12. november på Bremen Teater i København.

P8 Jazz Prisen bliver givet til en ildsjæl, der har bidraget til at styrke jazzen lokalt eller på landsplan. En ildsjæl, som fortjener at blive hædret med applaus, skulderklap og ekstra opmærksomhed fra det danske jazzmiljø. Med udgangspunkt i P8 Jazz-lytternes ildsjælsindstillinger har P8 Jazz-redaktionen valgt et felt på tre nominerede. De nominerede er:

1

Kenneth Dahl Knudsen (Aalborg)

Kenneth Dahl Knudsen (Foto: Lucas Illanes)

Kenneth Dahl Knudsen er bassist, komponist, bandleder og adjunkt. Kenneth turnerer flittigt herhjemme og i udlandet, men glemmer ikke sin hjemstavn i det nordjyske. Her er det særligt hans evne til at fokusere på og tage hånd om nye, unge jazzmusikere og konservatoriestuderende, der bliver bemærket.

Uden at gå på kompromis med kvalitet og ambitioner inddrages både nye og erfarne kræfter i en bred vifte af jazzprojekter, hvorfor Kenneth Dahl Knudsen med rette kan betragtes som frontløber for en bemærkelsesværdig, dynamisk og imødekommende jazzscene i Aalborg og resten af Nordjylland. I 2019 modtog Kenneth Dahl Knudsen Nordjyske Kulturpris.

Lytternominering: Her i Nordjylland er der ikke tvivl om, at Kenneth Dahl Knudsen er en stor drivkraft og ildsjæl i etableringen af et kreativt, innovativt og lokalt baseret jazzmiljø. Hans mange projekter, som involverer både lokale og internationale netværk, har en enorm betydning for jazzen i Aalborg og regionen. Han er en ildsjæl, som bør anerkendes.

2

Charlotte Bertelsen (Frederiksberg)

Charlotte Bertelsen fra spillestedet Bartof Station på Frederiksberg. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Torben Christensen)

Charlotte Bertelsen er til daglig lærer på Bellahøj Skole i København. Derudover er hun medejer og driver spillestedet Bartof Station på Frederiksberg.

Charlotte Bertelsen omtales af både musikere og publikum som en passioneret jazzsjæl udover det sædvanlige – et menneske, der formår at få alle til at føle sig værdsat, uanset om de står på, foran eller bagved scenen. Metrobyggeri, corona-nedlukning og en trængt økonomi har ikke slukket flammen på Bartof Station. Tværtimod har Charlotte Bertelsen fortsat sit utrætteligt arbejde for et åbensindet, ambitiøst og uprætentiøst musikmiljø på Frederiksberg.

Lytternominering: Charlotte har med ildhu gennem de sidste år drevet et spillested med hovedvægten lagt på jazz, hvor såvel kendte som ukendte kunstnere har fået mulighed for at spille. Specielt under den reducering af gæster, som coronaepidemien har givet, har Charlotte på sin entusiastiske facon valgt IKKE at lukke, men derimod skrue op for antallet af koncerter.

3

Nana Pi Aabo Larsen (Fredericia)

Nana Pi Aabo Larsen (Foto: Peter Gannushkin)

Nana Pi Aabo Larsen underviser børn og voksne i saxofon og improvisation på Den Kreative Skole i Fredericia. Hun engagerer sig særligt i den eksperimenterende del af jazzscenen, og er kvinden bag musiktegnsproget Extemporize, som hun benytter i sin undervisning og i sit dirigentarbejde.

Med stor vedholdenhed og kreativitet arbejder Nana Pi Aabo Larsen også for at stimulere og udvikle det musikalske sprog hos de jazzmusikere og musikelever, der samler sig om hende fra hele Trekantområdet.

Det gør hun ved at være initiativtager til og arrangør af FredagsJAM på Tøjhuset i Fredericia, hvor mennesker mødes og spiller sammen på tværs af alder og musikalsk formåen. Og endelig står Nana Pi Aabo Larsen bag det tilbagevendende sommerarrangement IMPRO CAMP i Fredericia, hvor unge, spirende jazzmusikere med hendes vejledning kan skærpe deres evner for improvisation.

Lytternominering: Nana Pi Aabo Larsen lever og ånder for musikken! Som initiativtager, arrangør og afvikler har hun gjort en kæmpe forskel i Fredericias musikmiljø på tværs af generationer.

--

Vinderen offentliggøres fra scenen i Bremen Teater den 12. november. Sidste års prismodtager var ildsjæl Karsten Bech, der er sekretariatschef og initiativtager til ’Jazz i Trekanten’.

DR P8 Jazz sender direkte fra Danish Music Awards Jazz torsdag den 12. november fra klokken 19.03.

Facebook
Twitter