Her er DR Sporten i 2019

Det nye år byder på sportsnyheder på tv lørdag og søndag, et nyt sportsmagasin, radioprogrammet ’Liga’, digitale temasatsninger samt dækning af store og små sportsbegivenheder.

'Fodboldmagasinet' med Josefine Høgh fortsætter til sommeren 2019, hvor det bliver afløst af et nyt sportsmagasin, der skal dække den danske topsport på tværs af alle idrætsgrene. (© (c) DR)

DR er nu klar med planerne for, hvordan DR’s sportsdækning kommer til at se ud fra 2019. Udover ændringer i sportsnyhederne på DR1 på hverdage kommer der også nyskabelser i form af blandt andet et nyt sportsmagasin om søndagen i stedet for ’Fodboldmagasinet’ samt flere digitale satsninger.

I forbindelse med, at DR Sportens planer for 2019 nu er faldet på plads, siger underdirektør Anders Kern Boje, der er ansvarlig for sporten i DR:

”Fremtidens DR Sporten tager udgangspunkt i, at langt de fleste sportsbegivenheder finder sted i weekenden. Derfor udgår ’Sporten’ på DR1 som selvstændigt program på hverdage, mens det stadig har sin faste plads i weekenden i forbindelse med TV-Avisen klokken 18.30. Derudover afløses ’Fodboldmagasinet’ på DR1 om søndagen af et nyt sportsmagasin, som skal dække idrætten bredere.”

Indgår i fladeprogrammer også

Anders Kern Boje forklarer, at den spare- og udviklingsplan for DR, der blev meldt ud i efteråret, har gjort det nødvendigt at foretage nogle skarpe prioriteringer i DR’s sportsdækning. Og selvom det blandt andet betyder et farvel til de daglige sportsnyheder på DR1 på hverdage, så vil der også fremover være stærke, relevante sportstilbud hos DR. Nyheder inden for sportens verden på hverdage vil indgå i andre fladeprogrammer eller i den almindelige nyhedsdækning i TV-Avisen, hvis de har stor almen interesse.

”Dermed mener vi, at DR Sportens andel af de besparelser, som blev meldt ud i efteråret, bliver gennemført så skånsomt som muligt i forhold til alle dem, der godt kan lide vores sportsdækning,” siger han.

Alsidig dækning af sportsnyheder

På hverdage og i weekenden vil en stor del af sportsdækningen være koncentreret om dr.dk/sporten. Både med nyheder som i dag, men også med nye digitale temasatsninger, hvor redaktionen sætter sportsverdenen ind i nye sammenhænge.

Som nævnt fortsætter ’Sporten’ på DR1 i weekenden, mens ’Fodboldmagasinet’ om søndagen afløses af et sportsmagasin. Anders Kern Boje forklarer, at det nye, ugentlige sportsmagasin fra sommeren 2019 kommer til at dække den danske topsport på tværs af alle idrætsgrene. Derfor udvides sendeperioden også med flere uger i forhold til ’Fodboldmagasinet’, som i dag er bundet op på de uger, hvor der er kampe i Superligaen.

På radioen fortsætter ’Liga’ på P3. Her sender DR mellem 3 og 10 timers direkte sport dagligt med reportager fra stadioner og haller i hele landet og med gæster fra den danske sportsverden.

Endelig har DR en række nye tiltag på vej. Både interessante rettigheder, men også et helt nyt projekt, der skal give de smalle sportsgrene bedre vilkår.

”Vi kommer stadig til at have en alsidig dækning af sportsnyhederne, men mere koncentreret om de tidspunkter på ugen, hvor der er meget sport og derfor også mange, der følger med. Derudover vil vores sportstilbud stadig stå som et tydeligt public service-alternativ i et kommercielt sportsmarked med dækning af bredden i idrætten og den mangfoldighed i befolkningen, det afspejler. Derfor er det også vores ambition, at komme endnu mere ud i landet i det nye år.”

Rettigheder til mange idrætsbegivenheder

I forhold til erhvervelse af rettighederne til at vise de helt store sportsbegivenheder siger Anders Kern Boje:

”Selv om vi også her må spare, er vi alligevel stolte over at kunne præsentere en liste, hvor langt de fleste store sportsbegivenheder er med. Dermed opfylder vi fortsat vores ambition om at samle danskerne om de store begivenheder, som vi sidst så det ved sommerens VM i fodbold,” siger Anders Kern Boje.

Som det tidligere har været fremme, ophører DR med at sende Champions League i håndbold fra 2020, hvor rettighederne udløber. Det samme gælder Tour de France 2019, hvor rettighederne udløber i sommeren 2019.

DR forhandler løbende om rettighederne inden for forskellige idrætsgrene, men foreløbig ser listen med de begivenheder, DR allerede har kontrakt på, sådan ud:

I 2019:

VM i kvindefodbold 2019

Kvindefodboldlandsholdets hjemmekampe til 2023

VM i håndbold 2019 + 2021 (delt med TV 2)

Champions League, håndbold til 2020 (delt med NENT), hvor rettighederne udløber.

Tour de France 2019 (delt med TV 2). Her udløber rettighederne i sommeren 2019.

Skiskydning, VM og World Cup til 2022

Atletik-EM i 2019

PostNord Danmark Rundt til 2023

Superliga-highlights og -radio til 2021

DBU-landshold, radio (inkl. kvalifikationskampe på udebane) til 2022

Desuden:

Olympiske Lege 2020 (delt med Discovery)

Paralympics 2020 (delt med Discovery)

VM i fodbold 2022 (delt med TV 2)

EM i fodbold 2020 (delt med NENT)

Kvindefodboldlandsholdets hjemmekampe til 2023