Her er DR’s julekalendere 2021

Der er nok at vælge mellem, når DR tæller ned til juleaften med et væld af julekalendere for både børn og voksne.

'Tidsrejsen', 'Bamses julerejse' og 'Jul med Trines mor' er blandt DR's julekalendere 2021. Alle fotos i artiklen: DR Arkiv.

DR har siden 1962 sendt julekalendere på tv, og i år er ingen undtagelse.

Er du helt vild med jul, kan du allerede fra den 16. november åbne julekalenderlåger på DRTV, hvor du med det samme kan se samtlige afsnit af årets julekalendere.

Kun ’Tidsrejsen’, ’Klassens Jul’, ’Nissebanden i Grønland’ og ’Ramajetternes jul’ åbnes én kalenderlåge af gangen fra 1. december.

På DRTV er der - udover julekalenderne til børn og voksne - også samlet en masse nostalgisk juleindhold med temaer som julekøkken, julestemning og klippe-klistre-jul, du kan dykke ned i.

Her får du det samlede overblik over årets julekalendere til familier og børn:

Tidsrejsen

Videnskabspigen Sofies største ønske er, at hendes mor og far finder sammen igen, så de kan fejre jul sammen som de plejer. Men hvordan får man to mennesker, der er vokset fra hinanden til at elske hinanden igen?

Sofies farfar har opfundet en gyro, som han giver til Sofie. Hvis hun kan få opfindelsen til at virke, kan den bøje tid og sted - som en tidsmaskine! Mens Sofie arbejder på at få gyroen til at virke, bliver hun opsøgt af Dixie, den nye dreng i hendes klasse. Dixie ved tilsyneladende en hel masse om Sofie og hendes familie - ting som han umuligt kan vide. Spørgsmålene hober sig op: Hvem er Dixie og hvorfor er han så interesseret i Sofies opfindelse? Hvad ved Dixie egentlig om tidsmaskiner? Findes der andre gyroer end Sofies? Og hvem er de hemmelige agenter, der forfølger Dixie?

Nyt afsnit hver dag fra 1. december klokken 06.00 på DRTV og klokken 19.35 på DR1.

Nissebanden i Grønland

Nissebanden aner ikke, at to glødende stjernesten højt oppe i himmelhvælvet er stødt mod hinanden - og nu er styrtet ned tæt ved Julemandens Kongsgård i det nordlige Grønland. Julemandens brevand ankommer med en opgave, de aldrig havde drømt om!

Nyt afsnit hver dag fra 1. december klokken 06.00 på DRTV og klokken 17.00 på DR Ramasjang.

Pagten

Centrum i juledramaet er en mystisk pagt, som Grundtvig og nissen Saia lavede for længe siden. Nu er Pagten forsvundet, og det er op til de to helte, Malte og Lyda, at finde den igen. Lyda er en nissepige, som sammen med sin far og storebror er drevet på flugt af den ondskabsfulde isheks Iselin, der i århundreder har kæmpet for at blive nissernes herskerinde. Malte er 12 år og går i 6. klasse på Thyregod skole, hvor han mobbes og presses af klassens hårde drenge. Malte føler sig ofte som en kujon og lever mest i sin egen fantasiverden, indtil han en dag møder Lyda, der er en rigtig nisse!

Se alle afsnit allerede fra den 16. november på DRTV.

Bamses julerejse

Bamse, Kylling og Ælling drager ud på en eventyrlig julerejse til julemandens land, hvor de undervejs støder på julemandens søn, der for alt i verden ønsker at spolere julen.

Se alle afsnit fra den 1. december på DRTV.

Klassens jul

Frederik har inviteret klassen til sin årlige julefest. Han og Josefine er blevet bedste venner, men Josefines mor har besluttet, at de måske skal flytte til en ny by og ny skole, da der er for mange problemer i klassen.

Frederik går derfor i gang med at få klassen til at have det godt med hinanden igen. Men bliver trods sin særlige juleplan udsat for en ondskabsfuld og mystisk digital plageånd, der forsøger at splitte ’Klassen’ ad.

Nyt afsnit hver dag fra 1. december klokken 06.00 på DRTV og DR Ultra.

Ramajetternes jul

Den 1. december får Ramajetterne og lufthavnens chef, som er spillet af børnevært og skuespiller Kristian Gintberg, at vide, at julemandens computer er blevet stjålet fra Ramasjang Lufthavn. Julen er i fare, og nu går den vilde jagt efter julemandens computer i gang. Forskellige spor sender Ramajetterne fra lufthavnen og rundt i hele Europa i deres forsøg på at redde børnenes jul.

Nyt afsnit hver dag fra 1. december klokken 07.00 på både DRTV og DR Ramasjang.

Jul på slottet

Den eventyrlige og romantiske historie om prinsesse Miamaja og prins Valentin og deres forsøg på at sikre julefreden.

Se alle afsnit allerede fra den 16. november på DRTV.

Jul i Gammelby

Borgmesteren i Gammelby truer med at aflyse julen. Men det synes børnene Mads og Mette ikke er nogen god ide, så de slår sig sammen med to drillenisser for at lave numre med deres far og redde julen.

Se alle afsnit allerede fra den 16. november på DRTV.

Jullerup Færgeby

Anton, Kaja og Knud bor i et fyrtårn. Mød dem og deres nye kammerat Anton og en masse andre skægge dukker i julekalenderklassikeren 'Jullerup Færgeby'.

Se alle afsnit allerede fra den 16. november på DRTV.

Vinterbyøster

Familien Caramella fra Cirkus Caramella bor i bedstemamas villa i stationsbyen Vinterbyøster, mens deres cirkustelt lappes. Stationsbyens indbyggere, som postbud Morten Post, forenes med cirkusfamilien i anstrengelserne efter at skaffe et stort juletræ til byen.

Se alle afsnit allerede fra den 16. november på DRTV.

Her får du det samlede overblik over årets julesatire og adventskalendere til voksne:

Jul på Vesterbro

’Jul på Vesterbro’ er en julekalender for voksne i 24 afsnit. Serien er bygget op omkring figurerne fra Anders Matthesens radioføljeton af samme navn, der blev sendt på DR P3 i 1999. I serien møder man derfor figurerne Stewart Stardust, Danny, Randi, Greta, Arne, Kefir og Igor.

Nyt afsnit udkommer hver dag klokken 06.00 på DRTV og klokken 23.00 på DR2.

Jul med Trines mor

Det er jul hos Trines mor - eller er det? Forstår Trine virkelig ikke sin egen mor? Hun ringer i hvert fald ikke tilbage, og mor er lige ved at falde fra hinanden, selvom søster Winnie bager kringle, og Keld går langt for at hjælpe. Men når mændene ved pølsevognen står sammen, og Trine får smidt mor i skraldespanden, så anes der måske et lille håb for, at julen falder d. 24 i år.

Se alle afsnit allerede fra den 16. november på DRTV.

Rytteriets jul

Rytteriet er i julestemning og inviterer dig indenfor til hygge, korsang, gløgg og croquistegning. Tulle og Else får en snak om julefrokoster, Ole har pakket sig selv ind i en gave, Trines mor er stadig frustreret over sin datters manglende forståelse, og så er der Gøran og mandskoret for slet ikke at nævne Rikard og damerne. Martin Buch og Rasmus Botoft er med andre ord tilbage og med sig har de Bodil Jørgensen og Nis Bank Mikkelsen.

Se alle afsnit allerede fra den 16. november på DRTV.

Labans jul

Carsten aka Laban er én af dem, der lever for og af - december måned; han er den stolte center-nisse i Rødovre Centrum. Men i dag er ikke som alle andre dage - Carsten får nemlig at vide, at han skal dele scenen med den unge Youtube stjernenissen Abel aka Victor. Kan Laban klare udfordringen?

Se alle afsnit allerede fra den 16. november på DRTV.

Jørgensens Jul - en vejrværts bekendelser

I denne hudløst ærlige serie kommer vi helt tæt på den tidligere vejrvært Anders Jørgensen.

Jørgensen er arbejdsløs og kæmper med et voksende problem: Kleptomani. Men drømmen om at vende tilbage som tv-vært lever stadig, og via Peter Tanev får han kontakt til en manager, som lover at skaffe ham et job inden jul. Sideløbende får Jørgensen arrangeret en romantisk date med skolelæreren Katrine.

Se alle afsnit allerede fra den 16. november på DRTV.

Parterapi - julespecials

Julen er lige om hjørnet for parrene i "Parterapi". Julen er udfordringernes tid, og sætter parholdet på årets hårdeste prøve. Der skal træffes store og små valg i forholdet, der sætter alle jule-følelser i kog, og samtidig parforholdet på spidsen.

Se alle afsnit allerede fra den 16. november på DRTV.

Jul i kommunen

Julen banker så småt på i Givsted Kommune, hvor bykongen Per Tommy Larsen er borgmester. Han skal traditionen tro tænde byens store juletræ på torvet og så er der julegaver til byrådet.

Se alle afsnit allerede fra den 16. november på DRTV.