Her er værterne ved Kronprinsparrets Priser 2013

Nikolaj Koppel og den australske komiker og skuespiller Julia Zemiro bliver værter, når Kronprinsparrets priser skal uddeles i Sydney den 28. oktober.

Vært: Nikolaj Koppel (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Nikolaj Koppel og den australske komiker og skuespiller Julia Zemiro bliver værter, når Kronprinsparrets priser skal uddeles i Sydney den 28. oktober.

Eventchef i DR, Marie Breyen, er meget begejstret for værtsparret, som skal formidle prisuddelingen i et stort tv-show, der produceres i et samarbejde mellem Bikubenfonden, SBS og DR1.

"Nikolaj Koppel og Julia Zemiro komplementerer hinanden godt. Deres skarpe hjerner, kunstneriske talent og den energi, de begge udstråler, er en gave for et tv-show, der i dette tilfælde skal begejstre både australske og danske seere," siger Marie Breyen.

Værterne

Nikolaj Koppel har sagt ja til den store opgave fordi, han forventer et helt igennem fantastisk show, og fordi det betyder noget at formidle priser med så stor tyngde. Men også fordi der sluttes en ring i familiens forankring i det kulturelle og internationale arbejdsliv.

"Som barn har jeg boet i Australien i seks år. Vi flyttede derned, fordi min far blev direktør i den australske opera, og vi var således med til at åbne Operahuset i Sydney. Det er utroligt, at det nu har 40-års jubilæum, og at jeg får lov at være en del af denne store begivenhed og fejring. Vi får desuden med Kronprinsparrets Priser mulighed for at hylde danske kunstnere og sociale projekter."

Julia Zemiro er en stor australsk kulturpersonlighed, som er både skuespiller, sanger, tv- og radiovært. Hendes teater-, film og tv-erfaring går på tværs af alle genrer fra drama til comedy, improvisation og værtsroller herunder vært ved Australsk tv's transmission af 'Det Europæiske Melodi Grand Prix'.

Om sin rolle ved uddelingen af Kronprinsparrets Priser siger Julia Zemiro:

"I am a bit in love with all things Danish: Your films, your brilliant TV series, your music and the people. The opportunity to co-host an event for the Crown Prince Couple to celebrate Danish Culture is quite simply a dream come true. Tusind Tak".

Formålet

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet af Bikubenfonden i 2004 som en bryllupsgave til Kronprinsparret. Formålet med prisuddelingen er at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk og grønlandsk kultur og socialt arbejde. Blandt de tidligere modtagere af Kronprinsparrets Kulturpris kan nævnes Olafur Eliasson og Tina Dickow, mens Kronprinsparrets Sociale Pris tidligere er gået til Landsforeningen af Væresteder og Ungdommens Røde Kors.

Oh Land og Gurrumul

På selve aftenen vil en række kunstnere optræde på scenen i Operahuset, blandt andre danske Oh Land, som er tidligere modtager af Stjernedrysprisen. Hun bor nu i New York og har netop udgivet sit tredje album 'Wishbone'. Derudover optræder den berømte og højtelskede aborigine sanger Gurrumul. Han er født blind, men spiller på både trommer, keyboard, guitar og didgeridoo, og hans stemme har tryllebundet hele Australien, når han synger om sit land på både engelsk og sit eget sprog Yolngu Matha.

Kronprinsparrets Priser i Sydney

Operahuset i Sydney har inviteret Danmark til at deltage i den officielle 40 års fejring af Jørn Utzons verdensberømte arkitekturværk. D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessen er inviteret af Operahuset i Sydney som protektorer for jubilæet, der finder sted den 25. - 28. oktober 2013. Fejringen tager afsæt i bygningens danske rødder og sætter fokus på nye generationer og nye talenter via en række kulturelle arrangementer med deltagelse af danske og australske kunstnere, arkitekter og designere. Danske samarbejdspartnere er Kulturstyrelsen, Statens Kunstfond, Dansk Arkitektur Center, Bikubenfonden, DR, Danmarks Ambassade i Australien og Generalkonsulatet i Sydney.

Kronprinsparrets Priser sendes den 28. oktober kl. 20:00 på DR1.

Facebook
Twitter