'Herrens Veje’ får en International Drama Award i London

Den internationale succes fortsætter for DR’s søndagsdramaserie, hvor skuespilleren Lars Mikkelsen i sidste uge blev hædret med en Emmy.

Johannes (Lars Mikkelsen) og barnebarnet Anton (Bertram Rasmussen). Nu har serien også fået en international dramapris af branchefolk i London. (Foto: Tine Harden, DR)

Kun godt en uge efter, at skuespilleren Lars Mikkelsen kunne rejse hjem fra Emmy-uddelingen i New York med en statuette under armen som ’Bedste mandlige skuespiller’, fortsatte DR’s dramaserie onsdag aften med at høste internationale priser. I forbindelse med at nogle af verdens førende dramafolk i disse dage er samlet i London til C21 International Drama Summit, blev The International Drama Awards uddelt.

Hvem, der skulle have dem er afgjort af branchefolkene selv, og de vurderede, at prisen for ’Bedste ikke engelsk-sprogede dramaserie’ skulle gå til ’Herrens Veje’ fra DR, som Adam Price har været hovedforfatter på, mens Camilla Hammerich har været producent.

I alt var 227 kandidater meldt ind til de 11 kategorier ved C21 International Drama Awards, og faktisk havde ’Herrens Veje’ tre muligheder for at få en pris. Serien var også nomineret for ’Bedste casting’, ligesom Lars Mikkelsen var nomineret for ’Bedste mandlige skuespiller i dramaserie’. Her blev det dog henholdsvis BBC-serien ’King Lear’ fra Storbritannien og Jason Bateman fra Netflix-serien ’Ozark’, som stak af med priserne.

’Herrens Veje’ er indtil videre solgt til omkring 80 lande – og på DR1 er der endnu tre afsnit, som ikke har været vist. De kan ses de kommende tre søndage klokken 20.00 på kanalen.