’Historien om Danmark’ får nyt sendetidspunkt

Anden sæson af DRs seerhit om danmarkshistorien bliver udskudt en måned og ændrer sendedag fra søndag til lørdag.

For at være sikre på at holde det høje kvalitetsniveau for produktionen og for det historiske indhold har DR valgt at bruge nogle ekstra uger på at få anden sæson af 'Historien om Danmark' helt i mål. (Foto: Morten Krüger © Type 2)

Seerne må vente en måneds tid længere på at finde ud af, hvordan det så ud, da Reformationen kom til Danmark. Premieren på anden sæson af ’Historien om Danmark’ bliver nemlig udskudt fra den 20. august til den 23. september.

Til gengæld kan tv-glade familier se frem til en ”superstærk tv-weekend” på DR1 efter sommerferien, fortæller kanalchef for DR1, Pil Gundelach Brandstrup.

Årsagen til den udskudte premiere er, at DR gerne vil sikre, at kvaliteten på den nye sæson er på samme høje niveau som den første:

”’Historien om Danmark’ er en kæmpe produktion og et ambitiøst projekt i en skala, som DR ikke har lavet før. Det har vist sig, at nogle processer tager længere tid end forventet. Fordi DR har så høje ambitioner med ’Historien om Danmark’, og fordi vi gerne vil være sikre på at holde det høje kvalitetsniveau for produktionen og for det historiske indhold, så har vi valgt at bruge nogle ekstra uger på at få sæsonen helt i mål,” siger Pil Gundelach Brandstrup.

Seerne får en ”superstærk tv-weekend”

Søndag den 24. september er der premiere på ’Herrens Veje’, DRs nye søndagsdrama.

Derfor bliver ’Historien om Danmark’ rykket til lørdag klokken 20.00, således at DR kan bevare sin søndagsdramatradition med ’Herrens Veje’ og sende ’Historien om Danmark’ lørdag aften.

Det betyder, at DR1 til efteråret kan byde seerne velkommen med en weekend, der indeholder både lørdagshistorie og søndagsdrama:

”Den første sæson af ’Historien om Danmark’ formåede at samle folk på tværs af generationer. Tilbagemeldingerne viste, at både ældre og unge så med, og børn sad og så det sammen med deres forældre. Dagen efter premieren på anden sæson viser vi vores nye dramasatsning ’Herrens veje’, som handler om det moderne menneskes tro og tvivl. Nu får vi mulighed for at have de to serier på DR1 i en superstærk tv-weekend,” siger Pil Gundelach Brandstrup.

Efter hendes mening er det nye sendetidspunkt desuden en fordel for familier, der gerne vil se ’Historien om Danmark’ sammen med deres børn:

”Sendetidspunktet om lørdagen kommer til at være en fordel i forhold til samsening i børnefamilier, hvilket er vigtigt med en så kæmpestor fortælling om danmarkshistorien. Der er en ekstra god mulighed for, at børnene kan være sent oppe for at se med, fordi de ikke skal tidligt op og i skole næste dag,” siger Pil Gundelach Brandstrup.

Anden sæson af ’Historien om Danmark’ har premiere lørdag den 23. september. Sæsonen begynder med Reformationen og går frem til cirka år 2000 med følgende omtrentlige tidsperioder:

6. afsnit: 1536-1660

7. afsnit: 1660 – cirka 1800

8. afsnit: cirka 1800 – cirka 1900

9. afsnit: cirka 1900 – 1950

10. afsnit: cirka 1950 – 2000

FacebookTwitter