’Historien om Danmark’ nomineret til prestigefyldt canadisk pris

I juni måned uddeles Rockie Awards til BANFF World Media-festivalen i Canada. ’Historien om Danmark’ er nomineret i kategorien ’Bedste historiske og biografiske program’.

Skuespiller Lars Mikkelsen sørgede for, at seerne af dokumentarserien blev guidet igennem 25.000 års historie i løbet af de 10 timer. (Foto: Morten Krüger © Type 2)

I 2017 satte DR fokus på vores fælles historie. Som en del af historiesatsningen rullede den 10 episoder lange dokumentarserie ’Historien om Danmark’ med Lars Mikkelsen som vært hen over skærmene i de danske hjem.

Serien gennemgik hele Danmarks historie fra stenalderen og frem til moderne tid og gjorde undervejs nedslag i vikingetiden, afskaffelsen af enevælden, demokratiets fødsel og arbejderklassens oprør.

Nu er den populære dokumentarserie, der skabte debat herhjemme, blevet nomineret til en fin pris på den anden side af Atlanterhavet: Nemlig en Rockie Award for ’Bedste Historiske & Biografiske program.’

’Historien om Danmark’ er det eneste ikke-engelsksprogede program, der er nomineret i kategorien. De andre fire nominerede er produceret i enten USA, Canada eller Storbritannien.

Her er der tale om:

  • ‘Jane’ af National Geographic Studios og Public Road Productions

  • ‘L.A. Burning: The Riots 25 Years Later’ af Creature Films og Entertainment One

  • ‘Residente’ af Story House Entertainment

  • ‘Waco: Madman or Messiah’ af Raw TV og A&E

Tidligere succeser

I 2014 modtog DR hele to priser til BANFF-festivalen. ’Pendlerkids 2’ fra DR Ultra modtog prisen for ’Bedste fiktion for børn,’ mens ’Broen’ tog prisen hjem for ’Bedste krimiserie.’

Den delte DR med SVT, som også havde været med til at producere serien.

Samme år var programmet ’Ultrahuset’ nomineret til ’Bedste børneprogram – ikke-fiktion.’

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk