Hjerne-Madsen: ”Jeg bliver arrig af kedelige formidlere”

Peter Lund Madsen synes, det er arrogant af formidle kedeligt. Han har nu sendt ’Hjernekassen’ på P1 i et halvt års tid, men mener selv, han stadig er radioamatør.

Peter Lund Madsen har været radiovært i lidt over et halvt år og har netop sendt radio live foran et publikum for første gang. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Han har lavet timevis af TV, skrevet alt fra videnskabelige artikler til sangtekster, og i et halvt år har læge og hjerneforsker Peter Lund Madsen nu også været radiovært på ’Hjernekassen’ på P1, som i denne uge sendte live foran et publikum for første gang.

Programmet har behandlet emner lige fra sindssyge til motorsport, men alt sammen med en videnskabelig vinkel. Der er altid gæster i studiet, som er eksperter eller bare entusiaster, men det vigtigste er, at de kan formidle deres stof spændende, fortæller Peter Lund Madsen.

”Hvis du pludselig vil fortælle mig om skadedyrsbekæmpelse i 1800-tallets England, vil jeg gerne give dig chancen. Også selvom emnet rager mig. Hvis du formår at holde min opmærksomhed, og måske endda får mig til at interessere mig for noget nyt, så har du min dybeste respekt,” siger han og fortsætter:

”Al viden er interessant viden. Det er grundprincippet i ’Hjernekassen’.”

En vanskelig karakter

Peter Lund Madsen har altid haft fokus på formidling af viden. Ifølge ham selv er det en naturlig følge af at have deltaget i så mange kedsommelige foredrag.

”Jeg kunne skrive store og kedelige bøger, om alle de endnu kedeligere foredrag med dårlige formidlere, jeg har været til. Jeg har en meget svag og vanskelig karakter på det område; Først begynder jeg at kede mig, så bliver jeg sindssygt anspændt, og til sidst – og det indrømmer jeg – bliver jeg urimeligt arrig,” fortæller hjerneforskeren og banker i bordet, så det ryster.

Facebook
Twitter