Hør BBC’s program om Tine Bryld

BBC sendte forleden sit program om Tine Bryld, der i 36 år var radiovært i DR i programmet ’Tværs’.

  • I næsten 40 år var Tine Bryld de unge og de udstødtes talerør. Radioprogrammet "Tværs" gjorde hendes stemme til én af Danmarks mest kendte og elskede. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Tine Bryld fra en af de første Tværs-udsendelser. Hun døde i 2011. (Foto: DR Arkiv.)
1 / 2

Dr.dk/omdr har tidligere fortalt, at BBC-journalisten Marie Keyworth var i gang med at lave et radioprogram om socialrådgiveren og tidligere DR-radiovært Tine Bryld, som gav gode råd og formaninger i ’Tværs’ gennem hele 36 år.

Programmet blev sendt i sidste uge på BBC i programmet ’Business Daily’, og skulle du have lyst til at høre, hvordan det lød, har BBC nu lagt det ud som podcast her.

Marie Keyworth læste en dag en artikel om, at Tine Bryld i en afstemning på dr.dk var blevet kåret som århundredets mest betydningsfulde danske kvinde.

"Hende havde jeg aldrig hørt om før, og jeg kunne godt tænke mig at vide, hvorfor hun mon havde fået den anerkendelse," siger Marie Keyworth.

Efter at have undersøgt Tine Bryld nærmere, fandt Marie Keyworth ud af, hvorfor den danske socialrådgiver var så interessant.

"Hun har haft en stor indflydelse på Danmark. De mennesker, jeg har talt med om hende, siger alle sammen, at hendes sociale arbejde med de unge var noget helt særligt," siger Marie Keyworth.

Facebook
Twitter