For at holde styr på det hele, må man glemme resten

Ugens aktuelle navn: Adrian Lloyd Hughes har flere programmer på tapetet. For at holde styr på det hele, må han skubbe det meste til siden.

Alene i august har Adrian Hughes optaget og tilrettelagt 10 episoder til tre forskellige programmer.

Han er kendt fra DRs ’Kunstquiz’. Han er kendt fra ’Klog på Sprog’. Han er generelt kendt for at have mange bolde i luften. Adrian Lloyd Hughes har igennem sine 32 år i DR sat ansigt på mange ikoniske TV- og radio-udsendelser.

Som regel har han gang i flere sideløbende programmer. Dertil kommer forskellige arrangementer uden for DR Byen. Derfor er det nærliggende at stille spørgsmålstegn ved, hvorfra Adrian Lloyd Hughes’ overblik kommer. Og svaret er simpelt: Der er ikke noget.

”Folk fungerer på forskellige måder. Men når jeg har allermest travlt, så fokuserer jeg kun på én opgave. Hvis du spørger mig om tirsdagen, hvor vi skal hen om onsdagen, så ved jeg det stort set ikke, før jeg kigger på mine noter om morgenen,” siger han.

Gætter selv med i quizzen

Alene i august har den 55-årige DR-vært været vært og tilrettelægger på fire episoder af ’Kunstquiz’ og tre ’Klog på Sprog’-udsendelser. Derudover har han filmet tre udgaver af ’Historiequizzen’ på DR K. Desuden er han netop hjemvendt fra Kulturmødet på Mors, hvor han har lavet live-versioner af flere af hans programmer, ligesom han har optrådt med DR VokalEnsemblet.

Det store forkromede overblik behøver han dog ikke, for så snart han har gjort en opgave færdig, er han videre til den næste.

”Min måde at sørge for at være koncentreret om de enkelte opgaver, er, at så snart jeg har lavet en opgave, skubber jeg den bag mig. Så glemmer jeg stort set alt om den. Og så fokuserer jeg ensidigt på den næste,” fortæller Adrian Lloyd Hughes.

Den filtrerende tilgang betyder også, at han sagtens kan se sine egne programmer igen. Han kan nemlig ikke altid huske, hvad der er blevet vendt i dagens program.

”Jeg kan sidde og kigge på et maleri, som jeg selv har været med til at udvælge og tænke ”Hvem er det nu, der har lavet det?”

En kærlighed til filmmusikken

Selvom der er rigeligt at se til for Adrian Lloyd Hughes, er der stadig plads til flere formater. I oktober er han med, når DR VokalEnsemblet spiller den tredje koncert i serien ’I Kærlighedens Tegn’. Temaet for den omfattende koncert er ”filmmusik”. Det er et stort projekt med lige så stor personlig betydning for den erfarne vært.

”Det er et af de privilegier, der gør, at jeg personligt er glad for at arbejde i DR. Der er så mange forskellige fagligheder i spil,” fortæller den musikglade vært, der selv holder af at spille kendte evergreens på klaveret hjemme på københavnske Nørrebro.

”Mine herskaber og klædeskaber”

Netop hjemvendt fra Kulturmødet på Mors har Adrian Lloyd Hughes fået endnu mere live-erfaring i portemonnæen. Han har nemlig afviklet live-udgaver af både DRs ’Kunstquiz’, ’Historiequizzen’ og ’Klog på Sprog’. Og den direkte kontakt med seerne og lytterne tilfører programmet noget helt specielt.

”Når vi kommer ud på markedspladser, som Kulturmødet jo er, og spiller på blokvognen, om man vil, så bliver det hele meget mere populært. Der går Professor Tribini i den: ”Mine herskaber og klædeskaber - kom indenfor”. Så vi bliver trænet i at performe. Der går sågar en form for standup i det,” fortæller han og påpeger også publikums respons som en særlig faktor.

”Vi bliver trænet i det, musikere kalder ”at spille på døren”. Vi får en meget mere kontant afregning af om et indslag har varet for længe.”

Hvis man missede live-udgaven på Kulturmødet på Mors, kan Adrian Hughes stadig opleves i ’Klog på Sprog’ hver lørdag klokken 12.15 på P1. Han optræder også i DRs Kunstquiz hver onsdag klokken 21 på DR K. Næste sæson af ’Historiequizzen’ har premiere i 2018.

Adrian Lloyd Hughes er uddannet fra Journalisthøjskolen i Aarhus i 1985. Han begyndte sin karriere i DR, og blev i 1989 ansat på det nystartede TV 2 Lorry. I 1996 vendte han tilbage til DR, hvor han især har beskæftiget sig med kulturområdet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk