Hr. Skæg og Ramasjang-app blev prisbelønnede

DRs Ramasjang-app med det bedste fra Ramasjang-universet og DRs Hr. Skæg modtog tirsdag aften ’Børn i byen’-priser ved prisuddeling i København.

DRs Ramasjang-app er blevet kåret som den bedste app til børn.

I de seneste sommerferie-uger har Ramasjangs app stået for underholdningen på mange bilbagsæder, i sommerhuse og på børneværelser, når husstandens mindste har skullet hygge sig.

Men ikke kun børnene har fået øjnene op for DRs børne-app med det bedste fra Ramasjangs univers, som er blevet hentet flere end 500.000 gange det seneste år.

Det samme har deres forældre og andre brugere, som tirsdag aften var med til at sikre, at Ramasjang-app’en fik prisen ’Bedste børne-app’. Det skete, da ’Børn i Byen’, der er en guide og hjemmeside for børnefamilier, uddelte årets ’Børn i Byen’-priser ved en prisfest i København i forbindelse med CIFF Kids, der er den største børne-modemesse i Europa.

’Børn i Byen’-prisen er en bruger-genereret pris, hvor læserne har kunnet stemme om, hvem der skulle have de i alt 15 priser. Og Ramasjang-app’en fik 35,3 procent af de over 30.000 afgivne stemmer i afstemningen, hvor ’Børn I Byen’ præsenterede Ramasjang-app’en med disse ord:

”Ramasjangs app er oplagt at tage med på ferien, på køreturen eller bare som digital legekasse til en hyggestund. Når du først har hentet Ramasjangs app, kan du nemlig spille og lege i den uden wifi-adgang eller netforbindelse. App'en er skæddersyet til små børn, og den er gratis,” hed det i motiveringen.

DR hentede prisen i kamp mod børne-app’er fra Lego, Oscar og Olivia, Rasmus Klump og Gozoa.

Lærer og leger med public service

Digital redaktør for børn i DR Medier, Marie Louise Hjerrild Poder, siger, at DR er superglad for, at Ramasjang App’en er blevet kåret som ’Bedste Børneapp’.

”Det betyder meget for os, når vi ved, at prisen bliver givet på baggrund af det, de danske forældre har stemt. For det fortæller os, at vi på tværs af teknologi, laver vedkommende, lærende og sjovt indhold til de danske børn og deres voksne. Mange glade børn og glade forældre, der lærer og leger med public service - det er jo nærmest som at komme i public service-himlen,” siger Marie Louise Hjerrild Poder.

Ramasjang-app’en indeholder spil og universer kendt fra Ramasjang – blandt andet spil med ’Onkel Reje’, ’Ramasjangmysteriet’, ’Vilde venner’, ’Skæg med ord’, Oline og Bamse. Samtidig er der blandt andet et lytteunivers og Ramasjangs tv-player.

Det første års erfaringer med Ramasjang-app’en viser, at 22 procent af brugerne bruger app’en 3-10 minutter, hver gang de bruger den, mens 18 procent bruger den i 10-30 minutter, og DRs digitale redaktør glæder sig over, at børnene bruger den så flittigt.

”Tv-seningen via app’en og Bamse-spillene er de mest brugte i app’en. De bliver brugt over 100 procent mere end de andre aktiviteter,” forklarer Marie Louise Hjerrild Poder.

Ramasjangs app kan downloades i App Store og Google Play.

Hr. Skæg årets børne-kulturpersonlighed

Prisen for børneapp'en var ikke den eneste, som DR kunne gå hjem med.

Børneværten Hr. Skæg, der desværre ikke selv kunne være til stede, kunne på video takke, fordi han fik 'Børn i byen'-prisen som 'Bedste børnekulturpersonlighed'. Prisen gik til en person, der har gjort noget ekstra for kulturen for børn i alderen 0-12 år.

Bag Hr. Skæg gemmer sig Mikkel Lomborg. Han har siden 2007 underholdt børn i alle aldre og lært dem tal, bogstaver og senest ord. Ifølge 'Børn i Byen' - og de mange, der har stemt, brænder Hr. Skæg igennem både på skærmen og ved liveoptrædener rundt omkring i landet.

Hr. Skæg var i hård kamp med fire andre nominerede fra DR i kategorien - nemlig Kristian Gintberg fra 'Ramasjang-mysteriet', Rosa fra Rouladegade, Jacob Riising og Bamse.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter