Hun giver MGP tøj på

Ugens aktuelle navn: Inden lørdag skal der være lavet hele 39 flotte styles til børnene, der skal optræde til MGP, og det har Birgitte Lassen en fremtrædende rolle i.

  • Birgitte Lassen var også med til at style finalisterne til Melodi Grand Prix, som blev sendt sidste lørdag på DR1. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  • Dem, der optræder på scenen i Gigantium i Aalborg, skal føle sig godt tilpas i deres outfits, og de er ofte selv med til at vælge deres style. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
1 / 2

Lørdag er en længe ventet festdag for børnene. Da er det nemlig tid til det årlige MGP for børn. 10 håbefulde finalistgrupper skal dyste om førstepladsen, mens de leverer en masse god sang og musik for børnefamilien.

I alt skal 39 børn gøres klar til, at de skal optræde i Gigantium i Aalborg. Det indebærer at få sminke på og sat håret og selvfølgelig få et outfit på, der ser fedt ud på scenen.

Stylist og maskør Birgitte Lassen har igen i år stylet alle MGP-børnene. Hun har haft opgaven i mange år nu, men er ikke selv sikker på hvor mange.

”Hver gang, jeg laver MGP, føles det som første gang. Jeg får sommerfugle i maven. Men jeg elsker MGP, det er fuldstændig vidunderligt. I den periode er jeg indhyllet i spændte og ærlige børn, og glæden hos dem er så oprigtig. Der hersker ingen fordomme, men alle går ind til det med åbent sind og gensidig respekt for hinanden. Det er den bedste fest,” siger Birgitte Lassen.

Et samarbejde med børnene

Flere ting spiller ind, når Birgitte Lassen skal vælge det outfit, børnene skal optræde i på lørdag. Hun starter med at lytte til de melodier, børnene skal synge. Hvilken slags sang er det? Er det en rapsang? Disco, rock eller en sang om kærlighed? Derudover er det vigtigt, at tøjet er noget, børnene kan danse i, synge i og være komfortable i.

”Børnene er meget inde over, hvordan deres tøj, hår og makeup skal se ud. De er meget ærlige. Hvis de ikke kan lide det, jeg præsenterer for dem, så får jeg det også at vide lige med det samme. De vil oftest gerne have noget på, som ligner det, de har på i hverdagen. Men der skal mere til på scenen. Så taler jeg med dem, og vi finder frem til en fælles løsning,” siger Birgitte Lassen og fortsætter:

”Når jeg har mødt børnene et par gange, kan jeg mærke, at de begynder at turde mere, når det gælder deres styling. De tør godt have farver på tøjet, og det bliver jo også sjovere at se på. Tøjet er lige så forskelligt som børnene. Det afspejler deres personlighed, deres sang, musik og dans.”

Fest i Aalborg

Hvad er det bedste ved dit job?

Birgitte Lassen tøver ikke, da hun får spørgsmålet:

”Børnene, helt klart. Og dernæst er det at få lov til at skabe nogle små ”stjerner” og gøre det sammen med mine dygtige kollegaer fra DR. I alt er vi syv mennesker, der tager os af de 39 børn backstage,” siger hun og fortæller, at hun hvert år glæder sig, til den her tid kommer.

”På lørdag bliver den største fest. Det lyder måske lidt storladent, men det er faktisk en næsten livsbekræftende oplevelse at se børnene stå bag scenen - klar til at gå på og give et godt show. De børn er super dygtige og meget modige,” siger Birgitte Lassen.

FacebookTwitter