Hun skal stå i spidsen for kultur-, historie- og samfundsstoffet på TV

Helle Sønderby vender tilbage til DR og bliver ny redaktionschef for DR Kultur Samfund TV fra september.

Helle Sønderby kommer til DR fra Nordisk Film TV. Foto: Michael Langhoff.

Af Christian Odd Wiberg

I forbindelse med en nylig organisationsændring i DR Kultur, Børn og Unge blev størstedelen af de tv-producerende medarbejdere i DR Kultur og Samfund samlet i en ny enhed.

Ambitionen bag organisationsændringen er at styrke fleksibiliteten og udviklingsevnen og blandt andet sikre, at DR også fremover sætter markante aftryk på det kulturelle landskab i Danmark. Derfor glæder det Henrik Bo Nielsen, DR’s direktør for Kultur, Børn og Unge, at den erfarne Helle Sønderby returnerer til DR som redaktionschef for DR Kultur og Samfund TV:

- Helle er et kraftcenter i sig selv, siger Henrik Bo Nielsen og fortsætter:

- Hun kommer til os med solid udviklingserfaring – både her fra DR, hvor hun blandt andet drev udviklingen af nye formater i DR Nyheder, fra TV 2 og fra det private produktionsmiljø. Senest som kreativ direktør for digital udvikling hos Nordisk Film TV. Helle Sønderby er ambitiøs på sit fags vegne, og hun er vant til at lede dygtige mennesker, der brænder for indhold. Så hun er særdeles godt rustet til den ledelsesopgave, der venter hende.

Stærkt fundament

Opgaven for Kultur og Samfund TV er at levere tv-produktioner, der imødekommer et tv-forbrug, der i hastigt tempo flytter over til streaming. Samtidig er der med medieforliget lagt op til, at DR’s rolle som kulturinstitution skal stå endnu skarpere. Helle Sønderby skal stå i spidsen for begge disse udviklinger. Og det er en udfordring, hun ser frem til:

- DR har været meget igennem, siden jeg var her sidst. Men fundamentet er stærkt, og public service-indhold er mere relevant end nogensinde. Jeg vil skabe landets mest innovative kultur- og samfundsredaktion, hvor vi vil sikre, at danskerne får TV-indhold, der er vigtigt for dem. Samtidig vil jeg arbejde uafbrudt på at skabe DR’s mest attraktive afdeling for medarbejderne. Det er godt nok svært at vente på at komme i gang, siger Helle Sønderby.

DR Kultur og Samfund TV tæller 50 medarbejdere plus tilknyttede freelancere. Afdelingen samler produktionen af brede og smalle tv-programmer inden for kultur og historie samt en række aktuelle samfundsformater og reportage. Porteføljen spænder således bredt fra aktuelle talkshows med kant og de afdækkende personlige reportageserier til de bredt favnende kulturprogrammer og store historieserier til hele Danmark på DR1.

Helle Sønderby starter i DR den 1. september.

Facebook
Twitter