'Huset': DR er på vej med ny stor dramasatsning om et fængsel

Optagelserne er gået i gang til en ny, stor DR-dramaserie ’Huset’, som har premiere i efteråret 2023. I bærende roller ses blandt andre Sofie Gråbøl og David Dencik.

  • Sofie Gråbøl har en af hovedrollerne i 'Huset', hvor hun hedder Miriam. (Foto: © Jesper Edvardsen - CONTINEO, Jesper Edvardsen - CONTINEO)
  • Den nyuddannede Sammi bliver spillet af Youssef Wayne Hvidtfeldt. (Foto: © Jesper Edvardsen - CONTINEO, Jesper Edvardsen - CONTINEO)
1 / 2

Optagelserne er netop gået i gang på ny, stor DR-dramaserie – ’Huset’, der får premiere i efteråret 2023.

Serien handler om fængslet ’Huset’ og er skabt af Kim Fupz Aakeson i samarbejde med instruktørerne Michael Noer og Frederik Louis Hviid. I bærende roller ses blandt andre Sofie Gråbøl og David Dencik.

I ’Huset’ følger vi livet for fire fængselsbetjente. Fængslet står over for en mulig lukning, hvis man ikke får styr på magtbalancen og det interne hierarki, hvor det reelt set er fangerne, der er i kontrol.

Vi følger i serien de fire fængselsbetjente Miriam, Sammi, Henrik og Gert og deres forsøg på at få bragt ’Huset’ i orden. Enhedschef Gert (Charlotte Fich) har det overordnede ansvar, mens Miriam (Sofie Gråbøl), Henrik (David Dencik) og den nyuddannede Sammi (Youssef Wayne Hvidtfeldt) har hver deres indgang til udfordringen.

Betjentene finder dog hurtigt ud af, at det ikke er omkostningsfrit at rykke ved den magtbalance, der styrer fængslet. Før de ved det, slås de ikke kun for fængslets overlevelse, men også for deres eget liv på begge sidder af fængslets mure.

Huset vinder altid

Menneskes frihed er noget af det mest dyrebare, vi har, og at tage det fra den enkelte er et af de tungeste værktøjer, vi har i vores samfund. I ’Huset’ ser vi konsekvenserne af straf, rehabilitering, hævn og ideen om retssikkerhed. Huset vinder altid, men spørgsmålet er, hvor det efterlader den enkelte?

Ud over de nævnte er blandt andre også Bjarne Henriksen, Laura Christensen og Gustav Giese på rollelisten.

’Huset’ får premiere på DR i efteråret 2023 og er produceret af DR Drama. Serien er på seks afsnit af en times varighed.