’Huset på Christianshavn’ fylder 40

På søndag er det 40 år siden, at seerne første gang stiftede bekendtskab med flyttemand Olsen, Meyer, Emma og alle de andre på DR TV. Serien er fortsat ganske populær.

Huset på Christianshavn blev sendt første gang den 16. maj 1970. (Foto: Rolf Konow © DR)

Nok er tv-serien ’Matador’ sejlivet, men ’Huset på Christianshavn’ med Meyer, flyttemand Olsen, Emma i ’Rottehullet’ og alle de andre er det også.

På søndag den 16. maj er det 40 år siden, at DR TV havde premiere på den 84 afsnit store serie, som blev sendt første gang fra 1970 til 1977, og som siden er gået over skærmen en række gange. Senest så 826.000 med, da nytårsafsnittet af ’Huset på Christianshavn’ blev vist på DR1 den 1. januar i år.

Men mange har også serien stående på dvd-hylden, og over årene er den også blevet lidt af en sællert, beretter multimedieredaktør Christian Odd Wiberg fra DR Multimedie, der tilføjer:

"Vennerne fra Christianshavn har faktisk netop rundet et salg på 1.250.000 solgte dvd’er i Danmark. Og selv om det godt nok alene er halvt mange som ’Matador’, er det et imponerende tal alligevel."

Alle afsnit ligger på dr.dk

Faktisk kan alle 84 afsnit af ’Huset på Christianshavn’ også ses på DRs store arkiv-site på dr.dk - nemlig Bonanza. Og her har den også "pæne seertal", lyder det fra redaktør Thomas Klinkby.

Det første afsnit, der hed ’Tue og Rikke får en lille, fredelig lejlighed’, er for eksempel blevet vist over 106.500 gange, men det typiske på dr.dk er nu, at hvert afsnit af 'Huset på Christianshavn' er blevet vist 10.000-15.000 gange på nettet.

Serien blev i sin tid instrueret af Ebbe Langberg, Erik Balling og Tom Hedegaard, og en lang række forfattere stod bag serien, som Nordisk Film producerede for DR. For eksempel Leif Panduro, Benny Andersen, Johannes Møllehave, Lise Nørgaard og Paul Hammerich samt mange flere.

Blev vist i DDR

Selv om ’Huset på Christianshavn’ er meget dansk og optaget i Amagergade på Christianshavn, er der faktisk også mange fra det tidligere Østtyskland, der i dag har et særligt passioneret forhold til serien ’Oh, diese Mieter’, som den hed der.

Da dyrehandler Clausen og flyttemand Olsen var relativt politisk ufarlige, gik de over skærmen i DDR fra 1975-1982.

Og den dag i dag kan tyskerne også købe serien på dvd, ligesom der fidnes en tysk fan-hjemmeside www.oh-diese-mieter.de, som fortsat bliver opdateret jævnligt med nyheder om serien.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk