”Hva’ Ka’ Papir,” spørger DR Kunstklub

Verden bliver mere digital, men i DR Kunstklub hylder de fra den 11. januar og måneden ud papirets vidunderlige fysiske verden.

I en af opgaverne i ”Hva’ Ka’ Papir” skal man genskabe sit hjem i 3D. Man kan fx benytte sig af denne teknik

Man kan alt muligt med papir, men i en tid, hvor alt bliver mere digitalt, og hvor smartphonen har overtaget de fleste funktioner, er papiret en truet art. Men i DR Kunstklub elsker de stadig papir. Derfor har de dedikeret januar til at gå amok i papir. Det gør de med det interaktive projekt ”Hva’ Ka’ Papir”, hvor der stilles en række opgaver, der skal løses med papir, og ved at sætte fokus på folk, der, på trods af at verden er blevet digital, stadig holder fast i papiret som arbejdsredskab, som kreativ partner, praktisk hjælper og kærlighedsobjekt.

”I en tid hvor de fleste har deres smartphone i hånden det meste af tiden, kan vi mærke en modreaktion hos flere af vores brugere. Her er der en kærlighed til det taktile og det analoge, og en lyst til at koble ens digitale liv med noget fysisk. Og det ene udelukker jo langt fra det andet. Der kan sagtens komme noget fint og interessant digitalt indhold ud af fysiske og analoge sysler,” siger Ole Huld Jakobsen, der er projektleder på ”Hva’ Ka’ Papir”.

500 opgavebøger til 160 danske byer

”Hva’ Ka’ Papir” er som udgangspunkt et digitalt projekt, hvor brugernes kreative opgaveløsninger og det forskellige indhold kan opleves på dr.dk og på de sociale medier. Man modtager sine opgaver digitalt og sender sine løsninger digitalt. Før jul blev der dog også sendt 500 fysiske opgavebøger ud med 18 papiropgaver til kreative personer fordelt over 160 danske byer.

”Det var overvældende at opleve, hvor meget folk gik amok over, at vi printede en fysisk opgavebog. Vi havde som udgangspunkt tænkt i 100 bøger, men de blev revet væk på en time. Så hævede vi antallet til 500 styks, der var væk i løbet af to dage. Det krævede lige lidt ekstra pakketimer lillejuleaften at få sendt alle de bøger ud til folk fra hele landet og i alle aldersgrupper,” siger projektleder Ole Huld Jakobsen.

Her kan man opleve ”Hva’ Ka’ Papir”

Hvis man er interesseret i at følge projektet ”Hva’ Ka’ Papir” eller selv vil være med til at løse de 18 opgaver, kan man gå ind på dr.dk/hvakapapir og på DR Kunstklubs Facebook-side, hvor der fra den 11. januar kommer daglige opgaver og artikler.

Undervejs i måneden vil der også være forskellige fysiske pitstops, hvor papirelskere kan mødes og løse opgaver. Det første pitstop foregår i Absalon Kirken på Vesterbro i København den 16. januar fra klokken 13-17.Find flere events på Facebook Hvis ikke man fik fat i en af de fysiske opgavebøger, kan man downloade den her og printe den