Hvad er digital radio?

Digital radio betyder, at radiosignalet udsendes digitalt i modsætning til analogt, som er tilfældet med FM-radio.

(© Uffe Weng)

Digital radio betyder, at radiosignalet udsendes digitalt i modsætning til analogt, som er tilfældet med FM-radio. For at modtage digital radio, skal man have en modtager, der kan modtage de digitale signaler.

Den typiske modtager er en DAB-radio, men digitalradio kan også høres via din computer typisk omtalt som netradio. Du kan høre DRs radiokanaler i DRs netplayer her.

Hvor udbredt er digital radio?

I dag har ca. hver tredje dansker en DAB-radio i hjemmet. Over en million danskere lytter radio digitalt i løbet af en uge.Der er ca. en halv million danskere som lytter til digital radio med DRs netradio-player, smartphone-apps, WIFI-radioer og lignende digitale modtagere i løbet af en uge.

Modtagelsen af digital radio

Det er i princippet muligt at modtage digital radio i hele Danmark. Her kan du tjekke dækningen hvor du bor ved at indtaste din adresse i det digitale dækningskort.

Digital radio er let at betjene. Radioen finder selv kanalerne og navnene på kanalerne vises i radioens display. På den måde kan du hurtigt finde lige netop den kanal, du ønsker at lytte til. Du skal ikke huske frekvenser eller andet. Det klarer radioen for dig. Uanset hvor i landet, du bor.

Modtagekvaliteten vil være afhængig af radioens antenneforhold, den konkrete placering af apparatet og selve radioapparatets kvalitet.

Hvis du vil have DRs fulde tilbud på radio, skal du have en radio-modtager, der kan modtage FM, DAB/ og eventuelt også netradio (WIFI).

Har du spørgsmål om digitale radiomodtagere, skal du kontakte din lokale radioforhandler. Du kan også finde svar på en række typiske spørgsmål her på siden under Spørgsmål og svar.

FacebookTwitter