Hvad sker der, danskere?

24. september kl. 22.00 på DR2: Adam og Noah er kendt for deres satiriske videoklip på Facebook. Nu kan man snart også opleve dem på DR2.

DR2 har en lang tradition for at vise satireprogrammer såsom ’Krysters Kartel’,  ’Rytteriet’ og ’Det slører stadig’.  ’Hva’ sker der, danskere?’ med Adam og Noah er det nyeste skud på DR2's satire-stamme.

Med brug af udtryk som ”bro”, ”helt flækket” og ”walla” tager Adam og Noah rundt i Danmark for at se på dansk kultur.

Adam og Noah samler Danmark

'Adam og Noah' bruger selvironi og humor til at sætte egne og etniske danskeres fordomme i spil.

"Med ’Hva’ sker der, danskere?’ vil vi på DR2 gerne tilbyde seerne satire, hvor både Brian, Katja, Abdi og Sema kan grine med – både af sig selv og ’de andre’. Netop fordi Adam og Noah ikke er bange for at sætte sig selv i spil, formår de efter min mening at skabe satire der kan få alle os, der ser med til også at vende blikket lidt indad," fortæller DR2-redaktør Jonathan Herrik.

"’Adam og Noah' er allerede et hit på YouTube og Facebook, og seeren kan forvente at grine af nogle af de samme ting, som de allerede er kendt for. Men på tv er der mulighed for at give plads til endnu mere af den satiriske tilgang til den danskhed, som vi alle sammen er en del af’," fortsætter Jonathan Herrik.

Fra sociale medier til TV

Adam og Noah startede deres karriere med korte videoer på YouTube og Facebook, hvori de med en mobiltelefon i selfieposition filmede sig selv. Med brug af udtryk som ”bro”, ”helt flækket” og ”walla” tog de forskellige emner, såsom dansk alkoholkultur, den danske sommer og dansk festivalkultur, under kærlig behandling.

’Hva’ sker der, danskere?’ bliver vist torsdage klokken 22.00 - første gang den 24. september på DR2.

Facebook
Twitter