(Foto: Mikkel Suppras Kjeldsen)

'Hvem er dog den mand bag ved Phillip Faber til morgensang?'

'Morgensang med Phillip Faber' er flyttet fra chefens stue til DR Koncerthuset, og mange undrer sig over, hvem det er, der står på hylden bag ham. Få svaret her.

 • Morgensangen havde ikke været i gang særligt mange minutter tirsdag, før de første begyndte at skrive til DR. 'Hvem er dog det bag Phillip Faber?' lød det for eksempel fra en seer, der hentydede til billedet af en ung mand, der laver grimasser, som står bag chefdirigenten, når han sidder ved klaveret. Efter 50 morgensang-programmer i marts, april og starten af maj fra chefens stue på Østerbro i København, er holdet bag 'Morgensang med Phillip Faber' nu flyttet ind i et hjørne af DR Koncerthuset. Her er Phillip Faber vant til at have sin daglige gang som chefdirigent for DR Pigekoret. (Foto: Mikkel Suppras Kjeldsen)
  1 / 5
 • Det er faktisk på ingen måde en hr. hvem-som-helst, der står i glas og ramme bag Phillip Faber, og flere af den afbildedes sange har allerede været sunget flere gange i programmerne. Det er nemlig komponisten, dirigenten, sangskriveren m.m. Carl Nielsen (1865-1931), der ses på fotoet. Carl Nielsen har for eksempel komponeret 'Jens Vejmand', 'Den danske sang er en ung blond pige', 'Danmark, nu blunder den lyse nat', 'Solen er så rød, mor' og mange flere af de sange, som blandt andre har kunnet høres til morgensangen på DR1 og P2. (Foto: Mikkel Suppras Kjeldsen)
  2 / 5
 • Billederne, hvor Carl Nielsen laver grimasser, har sådan set været kendt længe og har allerede omkring 140 år på bagen. Men det var først i 2005, det kom frem via forfatteren John Fellow, i hvilken forbindelse, de var lavet. Billederne blev taget i Nykøbing Mors under et ferieophold hos Carl Nielsens ungdomskæreste Emilies familie ved Limfjorden. Du kan for øvrigt selv læse meget mere om Carl Nielsen og hans liv på sitet www.carlnielsen.org, som DR og en række samarbejdspartnere stablede på benene i 2015, der var 150-året for den fynske komponists fødsel. (Foto: Mikkel Suppras Kjeldsen)
  3 / 5
 • Her er flere grimassebilleder af Carl Nielsen, som de kan ses på carlnielsen.org-hjemmesiden. (Foto: Fra carlnielsen.org)
  4 / 5
 • Samtidig med at 'Morgensang med Phillip Faber' har forladt stuen på Østerbro til fordel for DR Koncerthuset, har DR også meldt ud, at morgensangen fortsætter frem til og med sankthans. (Foto: MIKKEL SUPPRAS)
  5 / 5
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk