Hvem skal have Rosenkjærprisen i 2016?

Frem til den 12. september kan alle komme med forslag til, hvem der skal have P1’s store formidlingspris – Rosenkjærprisen – i 2016.

Her er tre tidligere modtagere af Rosenkjærprisen - biolog Eske Willerslev, professor Bente Klarlund og psykologiprofessor Svend Brinkmann - interviewet af Adrian Hughes. Men hvem skal have prisen i år? (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Sidste år gik prisen til psykologiprofessor Svend Brinkmann, og blandt de mange tidligere modtagere er biologen Eske Willerslev, musikeren Sigurd Barrett, astrofysikeren Anja C. Andersen, EU-ekspert Lykke Friis, forfatteren Johannes Møllehave og professor Johannes Sløk.

Men hvem skal have P1’s store formidlingspris på 50.000 kroner – Rosenkjærprisen – i 2016? Det har alle nu mulighed for at påvirke frem til og med den 12. september ved at maile en god begrundelse til P1.

Personen, man foreslår skal være en person, der er god til at gøre svære emner tilgængelige for et bredere publikum på en forståelig og levende måde. Det skal samtidig være en mand eller kvinde, der ikke har bred formidling som sit primære arbejdsfelt. Så det er ikke oplagt at foreslå for eksempel TV- eller radioværter. Forslag kan sendes på mailadressen rosenkjaer@dr.dk.

”Nyhedsstrømmen løber i dag med en hastighed som aldrig før. Samtidig bliver mediebilledet i højere grad styret af holdningsbåret indhold. Kernen i P1 er at formidle et højt faglig og vidensbaseret indhold på en levende og tilgængelig måde. Derfor ser jeg frem til, at vi – gerne med lytternes hjælp – finder en Rosenkjær-vinder i år, der personificerer netop de værdier,” siger Thomas Buch-Andersen, der som kanalchef for P1, er formand for Rosenkjær-priskomitéen.

De seneste år er det strømmet ind med hundredvis af forslag til, hvem der skal have Rosenkjærprisen, som DR har uddelt siden 1963. Den er opkaldt efter magister Jens Rosenkjær (1883-1976), der var foredragschef i Statsradiofonien fra 1937 til 1953.

Seks tirsdage på P1 med Svend Brinkmann

Udover at modtage et pengebeløb er der også tradition for, at årets modtager deler ud af sin viden og ekspertise i en stribe radioprogrammer efterfølgende. Det gør sidste års modtager, Svend Brinkmann, i seks programmer med titlen ’Det meningsfulde liv’, som Anne Kjær har tilrettelagt.

Der er premiere på udsendelserne på P1 tirsdag den 13. september klokken 13.30, og de følgende fem tirsdage bliver de sendt samme tid på kanalen.

P1 uddeler Rosenkjærprisen 2016 senere på året, hvor overrækkelsen vil blive sendt direkte på P1.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter